Felhívás!

Mossa kezeit a román külügy Kelemen Hunor Ukrajnából való kitiltása kapcsán

Mossa kezeit a román külügy Kelemen Hunor Ukrajnából való kitiltása kapcsán Románia

Tájékoztatást kért a román külügyminisztérium Ukrajna bukaresti nagykövetségétől arról, hogy miért nem engedték be Kelemen Hunor RMDSZ-elnököt szombaton Ukrajnába – közölte kedd reggel a tárca, hozzátéve, hogy a külföldi állampolgárok Ukrajnából való kitiltásáról kizárólag az ukrán hatóságok dönthetnek, a szomszédos országban akkreditált diplomáciai képviseleteknek és konzulátusoknak nincs szerepük ebben az eljárásban.

A külügyi tárca közleménye leszögezi: a minisztérium tudomásul vette, hogy az ukrán hatóságok nem engedték be az országba szombaton a magyar-ukrán határon átkelni szándékozó Kelemen Hunort, aki telefonon számolt be a történtekről a külügyminiszternek.

“A minisztérium tájékoztatást kért a döntés okairól az ukrán nagykövetségtől” – mutat rá a közlemény, amelyben ugyanakkor azt is hangsúlyozzák, hogy a külföldi állampolgárok Ukrajnából való kitiltásáról kizárólag az ukrán hatóságok dönthetnek, az ott akkreditált diplomáciai képviseleteknek és konzuli hivataloknak semmiféle szerepük nincs ebben az eljárásban. Az ilyen döntések ellen fellebbezni lehet az ukrajnai bíróságon, ezt azonban kizárólag az érintett személy teheti meg – nyomatékosítja a külügy.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások