Felhívás!

Dragnea: a referendum csak egy átverés Johannis részéről

Dragnea: a referendum csak egy átverés Johannis részéről Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint a Klaus Johannis által az európai parlamenti választások napjára meghirdetett referendum csak egy “átverés”, amellyel azt akarja elérni az államfő, hogy vehessen részt a választási kampányban és támogathassa a Nemzeti Liberális Pártot (PNL).

Liviu Dragnea a Románia TV hétfő esti műsorában azt mondta, a népszavazás kilátásba helyezett témái “nem elvetendők”, ugyanakkor nyomatékosította, hogy a PSD sosem ellenezte a korrupció elleni küzdelmet, sőt: mindig támogatta a parlamentben az ezzel megbízott intézményekkel kapcsolatos döntéseket.

“A referendum azonban csak egy átverés Johannis részéről, aki elkeseredetten keresi a lehetőséget, hogy részt vehessen a kampányban és segíthesse a liberálisokat” – fogalmazott a PSD-elnök, hozzátéve, hogy az államfő által kezdeményezett és a Cotroceni-palotában tartandó pénteki egyeztetésen az általa vezetett alakulat küldöttsége tesz majd néhány javaslatot a népszavazás kérdéseire vonatkozóan.

Dragnea a téma kapcsán megjegyezte még, a PSD-t az “zavarja” a leginkább, hogy a referendummal Johannis eltéríti a vitát az ország számára igazán fontos témákról, akadályozva ezáltal, hogy az állampolgárok tájékozott döntést hozzanak az európai parlamenti választásokon. A műsorvezető felvetésére, miszerint Traian Băsescu volt államfő is “rászervezett” egy referendumot az elnökválasztásra, Dragnea úgy válaszolt: “És van különbség köztük? Talán az, hogy ez sajnos még rosszabb, még ellenségesebb. Băsescunál ritkán ugyan, de voltak pillanatok, amikor emberségesebbnek bizonyult, nyitottabb volt a párbeszédre, itt azonban erről szó sincs”.

A PSD-elnök ugyanakkor kifejtette, azt szeretné, hogy minél többen menjenek el szavazni május 26-án, és pártja országszerte erre buzdítja az állampolgárokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.