Felhívás!

Mintegy háromszázan vettek részt Kolozsváron egy román-magyar szolidaritási tüntetésen

Mintegy háromszázan vettek részt Kolozsváron egy román-magyar szolidaritási tüntetésen Románia

Mintegy háromszázan vettek részt Kolozsváron egy román-magyar szolidaritási tüntetésen az úzvölgyi események kapcsán.

“A kolozsvári akció célja megmutatni, hogy vannak normális közösségek Erdélyben, ahol az etnikai szempontok, hogy ki a román, a magyar és a roma nem működnek. Kolozsvár egy olyan közösség, amelyben minden gond nélkül élünk együtt románok és magyarok. Ami Úzvölgyében történt az egy provokáció, amely szerintem az európai parlamenti választások eredményeivel függnek össze” – mondta Cornel Vîlcu, az akció kezdeményezője.

Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója szerint jó ötlet, hogy románok és magyarok együtt tüntetnek.

“Biztos vagyok benne, hogy mi vagyunk a többség ebben az országban. Egyesek nagyon jól megélnek a viszályból. Nagyon jó, hogy Funar egykori városából ilyen üzeneteket küldünk” – mondta Gáspárik.

A rendezvény résztvevői, románok és magyarok, a Mátyás-szobor előtt gyűltek össze, és olyan román és magyar nyelven írt feliratokat tartottak a magasba, mint “Szolidaritással a sovinizmus ellen”, “Románként senkinek nem vagyok az ura, ember vagyok szabad emberek között” , “Manipuláció és gyűlölet nélkül”.

(Agerpres, fotók: Maszol)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. június 9., 10:12
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Össze kell fogni egy független Erdélyért,hagyni kell az ó királyságot éljenek meg nálunk nélkül lássuk mire viszik amikor nem lesz ahonnan lopni

  • User
   Dátum: 2019. június 9., 23:42
   ÉRTÉKELÉS: 3

   azt várhatod amikor Valachia lemond Erdélyről,Moldvárol…ők hódítóként viselkednek mai napig!Maniu majdnem beleőrűlt hogy nem egy független kantonokra osztott svájci mintára felépített Erdélyi állam mellett állt ki
   ..de már késő volt…a rókák kiénekelték a sajtot a szájaból és a posvanyba vezették a tákolmányt!