Hirdetés
Hirdetés

Minden iskolában létrehoznak egy zaklatásellenes akciócsoportot

Minden iskolában létrehoznak egy zaklatásellenes akciócsoportot Románia

Minden iskolában lesz egy zaklatásellenes akciócsoport, amely legfeljebb tíz tagból áll, és amelynek feladata megakadályozni, azonosítani és megoldani a tanulók közti zaklatást, amely lehet fizikális, verbális vagy akár számítógépes zaklatás is. A pszichológiai erőszak – bullying – elleni törvény alkalmazásának módszertani normáit szerdán tették közzé a Hivatalos Közlönyben.

Hirdetés
Hirdetés

A csoport tagjai a következők kell hogy legyenek: az iskola igazgatója, az iskolai tanácsadó, az erőszakkal kapcsolatban – beleértve a pszichológiai erőszakot – kiképzett három tanár, a tanulók két vagy több képviselője, a szülők képviselője, a helyi hatóságok képviselői.

A 2019/221-es törvény alkalmazásának módszertani normáit az Oktatási és Kutatási Minisztérium dolgozta ki.

A törvény célja nem más, mint elősegíteni a biztonságos és pozitív légkör megteremtését az iskolákban, amelynek alapja minden személy tiszteletben tartása, a megkülönböztetés elkerülése, a tanulásra való motiválás, a tanulók jóllétének biztosítása.

„A tanárok támogatása érdekében az oktatási és kutatási minisztérium a következőkben útmutatókat fog készíteni az interakció és a beavatkozás módjáról a pszichológiai erőszak – zaklatás – helyzeteiben” – állítja a minisztérium.

A zaklatás elleni terv végrehajtása az egyes iskolai egységek szintjén az alábbiakat foglalja magában: információs és tudatosító tevékenységek a jelenségről az iskolai személyzet, a gyermekek és a szülők számára; kommunikációs módszerek az iskolai térben zajló zaklatási helyzetek megelőzésére, azonosítására, jelentésére és beavatkozására vonatkozó eljárásokkal kapcsolatban; intervenciós eljárások ebben az esetben; a tanárok felhatalmazása az azonnali beavatkozás céljából.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 11., 15:24
    ÉRTÉKELÉS: 2

    😆a tanárnak a 90 es évek óta nem sok becsülete! Melyik 3 tanárra esik a választás?! Nevetséges! Ha gond van rendőrséget kell hívni!