Felhívás!

Megújuló MPP

Megújuló MPP Románia

Teljes tisztújításra, alapszabály- és programmódosításra készül az MPP. országos tanácsa holnap Szatmárnémetiben, írja az MTI.

Biró Zsolt pártelnök tegnapi marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján elmondta, a tény, hogy egyedüli jelölt a pártelnöki tisztségre, nem jelenti azt, hogy ne kellene megméretnie magát. A párt belső demokráciadeficitjét érő bírálatokra utalva kifejtette, a jelenlegi alapszabály értelmében valóban az elnök tesz javaslatot az alelnökök személyére, és az alelnökök jelölik az elnököt, de hozzátette: mindig is formálisnak tekintette az alelnökök jelölését, és tulajdonképpen csak közvetítette az országos tanács felé a székelyföldi, közép-erdélyi és partiumi régió jelöléseit az alelnöki tisztségekre.

Biró az RMDSZ és a koalíció együttműködéséről kijelentette: „a puding próbája az evés”, és ezt az együttműködést még nem tették próbára. Újságírói kérdésre kijelentette: az autonómia kérdését az MPP soha nem teszi zárójelbe, megjegyezve, olyankor kell beterjeszteni az RMDSZ és az MPP közös székelyföldi autonómiatervezetét, amikor esélye van annak, hogy a tervezetet megvitatják a szakbizottságokban és a plénumban. Ez ugyanis alkalom lenne arra, hogy elmondják: mit értenek a székelyföldi területi autonómián, és miért fontos ez számukra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.