Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megtévesztő üzeneteket küldenek az E.ON nevében

Megtévesztő üzeneteket küldenek az E.ON nevében Románia

Az E.ON Románia arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy ne vegyék figyelembe és ne kövessék az elmúlt napokban a vállalat nevében Whatsappon/SMS-ben kapott üzeneteket, amelyek arról szólnak, hogy a támogatási program igénybevételéhez október 1-jéig el kell menni a vállalat ügyfélszolgálati irodájába benyújtani egy kérvényt.

‘Ezeket az üzeneteket nem az E.ON szolgáltató küldi, és ha ezekben arra ösztönzik önöket, hogy a folyamat gyorsítása végett lépjenek be a megadott linkre, hogy kitölthessék a kérvényt, ne kövessék ezt az utasítást! Kiberbiztonsági szakembereink vizsgálják az incidenst, hogy azonosítsák és továbbítsák a szükséges információkat az állami intézményeknek, amelyek jogosultak intézkedéseket hozni’ – olvasható az E.ON Románia Agerpres-nek hétfőn elküldött közleményében.

Az energiaárak korlátozásáról és kompenzálásáról szóló sürgősségi kormányrendelet alapján nyújtott támogatásról a vállalat honlapján lehet helyes és teljes körű információkat találni (https://www.eon.ro/plafonare-pret) – teszik hozzá.

A vállalat hangsúlyozza uyanakkor, hogy a lakossági fogyasztóknak semmiféle kérvényt nem kell benyújtaniuk a támogatásra való jogosultság érdekében, a jogi személyek pedig ezt online megtehetik.

Amennyiben az ügyfeleknek valamilyen okból el kell menniük az E.ON valamely ügyfélszolgálati irodájába, előre kell időpontot kérniük a 0265.208.466-os telefonszámon vagy az E.ON eBooking szolgáltatás segítségével a https://www.eon.ro/programare-online linken – figyelmeztet még a vállalat.

(forrás: Agerpres, fotó: E.ON/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 3., 19:40
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Na es ha nem az E.ON kuldi ezeket az uzeneteket, akkor a csalok mit nyernek ebbol ? Mert azt mondja, hogy „… a tamogatasi program igenybevetelehez oktober 1-jeig el kell menni a vallalat ugyfelszolgalati irodajaba benyujtani egy kervenyt .” Tehat, a csalo (vagy csalok) ,nem lehetnek kivulallok, mert akkor nem hivnak az atverni kivant ugyfelet az E.ON ugyfelszolgalati irodajaba !

  • User
   Dátum: 2022. október 4., 9:06
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Az csak körítés, hogy igaznak tűnjön . A csalás lényege az űrlap. Jobb esetben adathalsszas, rosszabb esetben virus, bankkártya adatainak az ellopasa.