Felhívás!

Megszüntetik a nagyon magas fizetésekkel járó vezetőségi állásokat a belügyminisztériumban

Megszüntetik a nagyon magas fizetésekkel járó vezetőségi állásokat a belügyminisztériumban Románia

A belügyminisztérium átszervezése hatékonyabbá fogja tenni az intézmény tevékenységét, és bizonyos, magas bérekkel járó vezetőségi állások megszüntetésével pénzt fognak megtakarítani más költségekre, jelentette ki hétfőn Marcel Vela tárcavezető.

Elmondta, beszélt a csendőrséggel, amely egyetértett azzal, hogy a határrendészet modelljére szervezze át struktúráját, azaz egy-egy regionális parancsnokság alatt tömörítsenek több jelenlegi területi parancsokságot. Ezzel hatákonyabbá válik a kommunikáció, a bevetések megszervezése.

“A minisztérium számára az előny az lesz, hogy megszűnnek bizonyos, nagyon magas fizetésekkel járó állások, és a megmaradó összegeket másra lehet költeni, például a rendőrök felszerelésére vagy bizonyos felszerelések korszerűsítésére” – mondta Vela a belügyi tárca székhelye előtt.

Hangsúlyozta, azért van szükség a tevékenység hatékonyabbá tételére, hogy nőjön az állampolgárok bizalma a belügyminisztériumi struktúrák iránt.

A belügyminiszter nem akarta elárulni, hogy ő hogyan képzeli el az átszervezést, hogy ne befolyásolja az illető struktúrák döntését. Kifejtette, ezt majd akkor teszi meg, amikor minden alárendelt struktúra elküldi a javaslatát és összegzik azokat. Nyomatékosította azonban, hogy jelenleg a kommunikáció nagyon nehézkes, tekintve, hogy a minisztérium struktúrái még az 1968-as közigazgatási reform megszabta keretek között működnek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások