Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megszámolják a velencei karnevál résztvevőit

Megszámolják a velencei karnevál résztvevőit Külföld

Velence el akarja kerülni, hogy a világhírű karnevál idején túl sok ember zsúfolódjon össze a városban, ezért amellett, hogy a Szent Márk térre való bejutást is szabályozni fogják, kamerák segítségével számolják össze a turistákat a fontosabb helyeken. 

Hirdetés
Hirdetés

Összesen 34 videokamerát helyeznek ki, melyeket február 8-án és 9-én tesztelnek.

A velencei karnevál minden év februárjában színpaddá változtatja az utcákat, koncertek, tánc, kiállítások, filmek és más előadások szórakoztatják a látogatókat. A várost naponta akár 100 ezren is felkeresik, a farsang idején azonban a turisták száma a 130 ezret is eléri. Álarcosbáljaival, gondolás felvonulásával és tűzijátékaival a karnevál Velence legjelentősebb ünnepe.

Az idei karnevál lesz az utolsó, amikor az egy napra érkező turisták még ingyen juthatnak be a városközpontba. A város vezetése júliustól három eurós belépődíjat szed tőlük, amelyet csúcsidőben 6-10 euróra is felemelhetnek – írja az MTI. 

Noha jelentős turistaáradatra számítanak a helyiek, kérdéses, hogy mennyien látogatnak majd el a karneválra, a 2019. novemberi súlyos árvíz után Velencében valamivel csökkent a városba látogatók száma. 

A helyieknek egyébként most éppen nem az árvíz, hanem az apály okoz súlyos problémákat a városban: a vízszint olyannyira lecsökkent, hogy még a gondolák is fennakadnak a csatornákban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük