Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Megint diákok kerültek kórházba, miután osztályukban fertőtlenítést végeztek

FRISSÍTVE: Megint diákok kerültek kórházba, miután osztályukban fertőtlenítést végeztek Románia

A helyi kórházba szállították szerdán a Dolj megyei Dăbuleni település iskolájának kilenc negyedikes diákját, akik hányingerre és légúti irritációra panaszkodtak, miután osztályukban fertőtlenítést végeztek bárányhimlő miatt.

Hirdetés
Hirdetés

A Dolj megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Florin Cocoşilă szerint a gyermekek állapota stabil, egyiket közülük a craiovai kórházba szállították.

Ugyancsak szerdán egy másik Dolj megyei településen, Daneţi-en, 16 iskolást vittek a helyi orvosi rendelőbe, miután rosszullétre panaszkodtak. A feltételezések szerint tüneteiket tisztítószerek okozta mérgezés okozta.

FRISSÍTÉS: Hazaengedték a diákokat

Hazaengedték a craiovai sürgősségi kórházból a dăbuleni-i és daneţi-i iskola 17 tanulóját, akik kórházba kerültek, miután osztályukban fertőtlenítést végeztek.

A gyerekeket megvizsgálták, egyikük esetében sem tartották indokoltnak a kórházi beutalást.

Oana Grigore, az egészségügyi minisztérium szóvivője úgy fogalmazott, hogy “nem ismernek minden részletet” a fertőtlenítéssel kapcsolatban, de a Dolj megyei közegészségügyi igazgatóság munkatársai “vizsgálódnak a terepen”.

FRISSÍTÉS 2: Bűnvádi eljárás indult

Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt in rem (a bűncselekmény gyanújának megalapozottságát vizsgáló) eljárást indított a Dolj megyei rendőrség az iskolai fertőtlenítés után rosszullétre panaszkodó tanulók ügyében.

A Dolj megyei rendőrség közölte, nyomoznak és bűnvádi eljárást indítottak a Dăbuleni és Daneţi településeken levő két iskolában történtek miatt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük