Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tízből három alkalmazott szeretné, hogy a Bálint-nap hivatalos szabadnap legyen

Tízből három alkalmazott szeretné, hogy a Bálint-nap hivatalos szabadnap legyen Életmód

Tíz romániai alkalmazottból három számára különleges jelentőséggel bír a Bálint-nap, és elég fontosnak tartják ahhoz, hogy hivatalos munkaszüneti nap legyen, derül ki a BestJobs portál közvélemény-kutatásából.

Hirdetés
Hirdetés

A felmérés azonban rámutat arra is, hogy csak minden negyedik kérdezett szándékozik kivenni legalább néhány szabad órát a munkahelyéről, hogy több időt tölthessen ezen a napon partnerével, a válaszolók 14%-a pedig számításba veszi ezt.

Ami a Bálint-napi ajándékozásra szánt összeget illeti, tízből két megkérdezett legtöbb 100 lejes ajándékot vásárol, 11%-uk 100 és 200 lej közötti értékű ajándékkal lepi meg szerelmét, közel 9%-uk pedig még ennél is drágább ajándékot akar vásárolni.

A felmérés arra is kitér, hogy a válaszadók csupán 12%-a érzi úgy, hogy jelenlegi munkahelye a neki való legjobb munkahely és szakmai téren boldoggá teszi. A legtöbben – 38% – azt állítják, hogy munkahelyük nem tökéletes, de elfogadják úgy, ahogy van, akár egy kapcsolatot. Az alkalmazottak több mint 20%-a számára azonban frusztráció forrása a jelenlegi munkahely és alig várják, hogy váltsanak. A válaszolók 15%-a pedig közömbösen viseltetik a jelenleg betöltött pozíciója iránt.

A közvélemény-kutatás január 20-a és február 5-e között készült, 908 internethasználó részvételével. A válaszadók 54,7%-a nő.

A BestJobs portál az egyik legnagyobb online fejvadász-platform Romániában.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások