Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Meghosszabbították a roncsautóprogramba való jelentkezési időszakot

Meghosszabbították a roncsautóprogramba való jelentkezési időszakot Románia

2023. január 31-ig meghosszabbították a Roncsautó és a Roncsautó Plusz programokba való jelentkezés határidejét – közölte a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) az Agerpres-hez szerdán eljuttatott sajtóközleményében.

Így a magán- és jogi személyek, illetve és közigazgatási területi egységek 2023. január végéig nyújthatnak be finanszírozási kérelmeket a két programban.

A pályázók a rendelkezésre álló költségvetés kimerüléséig nyújthatnak be kérelmeket.

A nemzeti járműpark megújítását és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését célzó programok menetrendje, valamint a rendelkezésre álló összegek a www.afm.ro weboldalon tekinthetők meg.

A Roncsautó és Roncsautó Plusz programok legújabb szakasza szeptember 30-án indult és november 25-én zárult volna, ezen időszak alatt a magánszemélyek az engedélyezett kereskedőkön keresztül, a jogi személyek pedig az AFM által biztosított informatikai alkalmazás keresztül segítségével nyújthatják be támogatási kérelmüket.

Az erre a szakaszra rendelkezésre bocsátott teljes költségvetés a következőképpen oszlik meg:

  • Roncsautó program – magánszemélyeknek 139.898.500 lej, jogi személyek 173.300.500 lej, közintézményeknek 15 millió lej;
  • Roncsautó Plusz program – magánszemélyeknek 115.500.000 lej, jogi személyeknek 202.303.000 lej, közintézmények pedig 15 millió lej.

forrás: Agerpres

fotó: Gábos Albin

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük