Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Újabb 400 millió dollárnyi katonai segélyt küld az Egyesült Államok Ukrajnának

Újabb 400 millió dollárnyi katonai segélyt küld az Egyesült Államok Ukrajnának Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollárnyi katonai segítséget bocsát Ukrajna rendelkezésére – az összeg felhasználására az elnök adott felhatalmazást a Külügyminisztérium számára.

Fehér Ház közleménye szerint az elnök által aláírt intézkedés az újabb segélycsomagról védelmi eszközöket és szolgáltatásokat tartalmaz. A segélycsomag a védelmi minisztérium erőforrásait terheli – áll az elnöki dokumentumban.

Ezzel egy időben az elnöki hivatalhoz tartozó Nemzetbiztonsági Tanács (National Security Council) szóvivője, Adrienne Watson közölte, hogy az eszközök között szerepelnek lövedékek föld-levegő rakétarendszerek számára, valamint nehéz gépfegyverek, hogy Ukrajna képes legyen ellenállni a polgári infrastruktúráját célzó orosz fenyegetésnek.

A sajtóközlemény emlékeztet, hogy az Egyesült Államok folyamatosan egyeztet Ukrajnával energia-infrastruktúráját érintő szükségletekről, és közösen dolgozik szövetségeseivel és partnereivel Ukrajna támogatása érdekében.

forrás: MTI

fotó: wikimedia.org

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2022. november 24., 14:11
   ÉRTÉKELÉS: -1

   A mostani helyzetben kétféleképpen érhet véget a háború:
   1) Putyin belátja, hogy ez nem megy és abbahagyja.
   2) Az ukránok nem kapnak fegyvert, elfogy és emiatt nem bírják feltartoztatni az oroszt.
   3) Ez lenne a normális, de egyik se akarja: tűzszünet és nemzetközi felügyelettel az ott lakókat megkérdezni, hogy hová akarnak tartozni.

   A 2-es ponttal az a baj, hogy ez nem jelenti egyből a végét, az ukrán addig harcol amíg tud és még ha be is vonulnak Kijevig, nem lesz ott évekig béke, hanem gerillaharc lesz, sok áldozattal.

 • User
  Dátum: 2022. november 24., 14:00
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Az egész világon ezért nincs pénz fizetésekre… És ezért szenvednek az emberek… Mert amíg a járvány és a háború termeli a pénzt a szupergazdagoknak, addig ők gondoskodnak,, járványról” is és háborúról is… Az orosz nem várhatta meg, hogy minden irányból megfojtsák, lépnie kellett, addig provokálták! És kellett egy,, ukrán” elnök, akinek Ukrajna csak a munkahelye… A többit látjátok!

 • User
  Dátum: 2022. november 24., 16:37
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ha egy vissza nemterintendo Unios tamogatast akarsz megpalyazni 10-20000 ezer eurot akkor 20 kg.doszar 10 ezer pecset es 50 ezer alairas kell.Es megnem biztos hogy nyero vagy!!! Ukrajnanak 10-es 10 mld dollar es euros hiteleket adnak se percek alatt.Ezek a penzek valojaba oda jutnak a raszoruloknak vagy a maffia zsebeit tomik akiknek nem erdeke hogy veget erjen a haboru????