Felhívás!

Meghaladta a százat a koronavírussal fertőzött személyek száma

Meghaladta a százat a koronavírussal fertőzött személyek száma Románia

Pozitív lett a koronavírustesztje egy Hunyad megyei képviselőnek, Déva polgármesterének és városmenedzserének, ezzel 102-re nőtt a romániai fertőzöttek száma – közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A 101. fertőzöttel a harmadik fokozatába (101 – 2000 fertőzött) lépett a járvány Romániában, amely “a vírus széles körű, folyamatos terjedését” is jelenti, amely jelentős nyomást fejt ki az egészségügyi rendszerre.

A GCS közleménye szerint Lucian Heiuş liberális képviselőről, Florin Oancea polgármesterről és Adrian David Nicolae városmenedzserről van szó.

A hatóságok közölték, hogy már alkalmaznak néhányat a koronavírus-járvány harmadik fokozatának kihirdetésekor esedékes intézkedések közül.

A tájékoztatásban kiemelik, az eddigi fertőzöttek esetében nyomon követhetők a kontaktszemélyek, a megyei közegészségügyi igazgatóságok járványügyi vizsgálatokat folytatnak mindazoknak az azonosítására, akik kapcsolatba kerülhettek a fertőzöttekkel. Halálos áldozatai nincsenek még a koronavírusnak Romániában – hangsúlyozzák.

A járvány harmadik fokozatában esedékes, de már ennek kihirdetése előtt gyakorlatba léptetett intézkedések közé tartozik az emberek közötti személyes kapcsolatfelvétel és a kollektív tevékenységek korlátozása, a világjárványra vonatkozó felkészülési terv alkalmazása, az utazások bejelentésének kötelezettsége.

Az országos vészhelyzeti bizottság az elkövetkezőkben felülvizsgálja az eddigi intézkedéseket, néhány esetében szigorítások várhatók, illetve újabbakat vezetnek be a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében – áll még a közleményben.

Betiltották az 50 fősnél nagyobb beltéri rendezvényeket

A különleges sürgősségi helyzetekkel foglalkozó országos bizottság (CNSSU) betiltotta szombaton azokat a beltéri kulturális, tudományos, művészeti, vallási, sport és szórakoztató rendezvényeket, ahol a résztvevők várható száma meghaladja az ötvenet. A tiltás kiterjed a gyógykezelő helyiségekre, fitnesztermekre, SPA és kozmetika szalonokra, játéktermekre és kaszinókra is.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 15., 11:00
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Ha mar nem irhatunk a futboll bajnoksagokrol, mert a meccsek vagy le vannak tiltva, vagy ures stadionban jatsszak, ime egy kis izelito a COVID 19 vilagbajnoksagrol. A “covid 19” vilagbajnoksag terkepen Romania egyre torekszik folfele a “bajnoki” listan ! Most harom napja meg csak a 81. helyezesen volt. Ma mar elerte a 34. helyezest, 123 fertozottel (az adatok orarol-orara valtoznak !) Ha ilyen jol “jatszik” ebben a “bajnoksagban” ,akkor nagy eselye van ra, hogy a “vilagbajnoki” cimet is elerje. Ezt a titulust meg egyelore Kina tartja 80.955 fertozottel. A masodik helyen Olaszorszag 21.157 fertozottel, es a harmadik helyen Iran 12.729 fertozottel. Magyarorszag (szerencsere, Orban Viktornak es szigoru politikajanak koszonhetoen !) a klasszament vege fele kullog (remeljuk ,hogy nem is halad elobbre !) a 88. helyen 30 fertozottel. ( Az adatok minden orszagot beleertve, orarol-orara valtoznak !)