Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megállapodás született a minimálbér 3000 lejre való emeléséről

Megállapodás született a minimálbér 3000 lejre való emeléséről Románia

A kormány és a szociális partnerek megállapodtak a bruttó minimálbér 3000 lejre való emeléséről, és arról, hogy ebből az összegből 200 lej adómentes.

A háromoldalú érdekegyeztető tanács csütörtökön tartotta megbeszélését a kormánypalotában, az ülésen Nicolae Ciucă miniszterelnök is jelen volt.

A kormány csütörtök esti közleménye értelmében az ülésen elemezték a munkáltatói szövetségek és a szakszervezetek javaslatait a minimálbér 2023. január elsejétől történő növeléséről.

“A kormány és a szociális partnerek megállapodtak a bruttó minimálbér 3000 lejre való emeléséről – amiből 200 lej után nem kell adót és társadalombiztosítási járulékot fizetni. Abban is megállapodtak, hogy az építkezési ágazatban 2023. január elsejétől 4000 lejre nő a minimálbér” – olvasható a közleményben.

Nicolae Ciucă kormányfő úgy értékelte, hogy szükség volt a szociális partnerekkel folytatott megbeszélésre, hogy reális megoldás szülessen ebben a kérdésben.

A kormány részéről Marius Budăi munkaügyi, Adrian Câciu pénzügyi és Sebastian Burduja kutatási miniszter volt még jelen az egyeztetésen.

forrás: Agerpres

fotó: Barabás Ákos

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük