Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16:30 Teddy mackó karácsonya (rom. besz., nor. családi film), 17:00 Fura világ (magy.besz., am. animációs kalandfilm), 18:00 Fekete Párduc 2. (am. akció–kalandfilm), 21:00 Beugró a paradicsomba (magy. besz., am. romantikus vígjáték), 21:00 A menü (am. horror-vígjáték).

Szombaton: 11:00 Bambi (magy. besz., am. animációs film), 11:15 Bambi (rom. besz.), 16:00 Ikarosz (magy. besz., fr.–bel.–lux. animációs kalandfilm), 17:00 Fura világ (rom. besz.), 17:30 Fekete Párduc 2. (magy. besz.), 19:00 Mirciulică (rom. vígjáték), 20:30 A Fabelman család (am. filmdráma), 21:00 Azt mondta (am. filmdráma,)

Vasárnap: 11:00 Bambi (magy. besz.), 11:15 Bambi (rom. besz.), 16:15 Fura világ (magy. besz.), 16:30 Fura világ (rom. besz.), 18:00 A Fabelman család, 18:15 Beugró a paradicsomba, 20:15 Fekete Párduc 2., 20:45 A menü (magy. besz.).

ELŐADÁS

November 26-án 18 órától a felsőcsernátoni Bod Péter Népházban Szelíden és szilárdan címmel hallgathatunk hitvallást Szabó Magda műveiből, életről, családról, hitről, hivatásról. Az írónő szerepében Gajdó Delinke színművész látható.

KIÁLLÍTÁS

* Ma 17 órától az Incze László Céhtörténeti Múzeumban Ideje az építésnek – Megújuló műemlékek a Kárpát-medencében címmel nyílik kiállítás, mely határon túli magyar műemlékek felújítását mutatja be. A kiállítást dr. Dimény Attila múzeumvezető nyitja meg.

* Ma 17 órától a Kónya Ádám Művelődési Ház nagytermében dr. Péter Sándor magyartanár megnyitja Váncsa Sándor, a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjának Az ősz varázsa című egyéni fotókiállítását.

 

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

Ma 17 órától a kovásznai művelődési házban Nagy Zsuka magyarországi költőnővel találkozhatnak az olvasók. A Küllők, sávok, költészet című beszélgetés házigazdája Czilli Aranka költő, magyartanár.

LECKEHANGVERSENY

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében ma 10 órától román, 12 órától magyar nyelvű leckehangversenyre kerül sor. Csajkovszkij Diótörő című balettjének zenei anyagát az iskolás csoportok a Georgius Kamarazenekar, valamint a Csíki Kamarazenekar előadásában hallhatják. A narrátor Adorján Csaba. Az 50 perces előadásra egységesen 7 lejbe kerül a jegy.

KONCERT

Ma 20 órától lép a Tamási Áron Színház színpadára a magyarországi Irie Maffia fesztiválzenekar. A nagyszabású produkció karmestere Meggyes Ádám. A neves együttest a Heureka Pop Orchestra kamaraszimfonikus zenekar kíséri. Az előadásra belépőket a városi jegyirodában, valamint az eventim.ro oldalon lehet vásárolni, a jegy ára 40, illetve 20 lej. Kedvezményes jegyek kizárólag a jegyirodában kaphatók.

ELNAPOLT BEMUTATÓ

Technikai okok miatt módosul a Háromszék Táncegyüttes Tragédia című új előadása bemutatójának dátuma és helyszíne. A Könczei Árpád rendezésében készült produkciót november 30. helyett december 6-án 19 órától mutatják be a Tamási Áron Színház nagytermében. A következő előadás pedig december 7-én 19 órától lesz ugyancsak a Tamási Áron Színházban. Az együttes tájékoztatja nézőit, hogy a november 30-ra és december 5-re korábban megvásárolt jegyek érvényesek maradnak a december 6-i és 7-i előadásokra. Kérik, hogy a helyeket írassák át a megfelelő dátumra a Központi Jegyirodában személyesen vagy telefonon (tel.: 0267.312.104). Az előadásokra továbbra is lehet jegyeket vásárolni a Központi Jegyirodában. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőn és szerdán 8–16 óra között, kedden és csütörtökön 8–18 óra között, pénteken 8–15 óra között, valamint előadás előtt egy órával.

ADVENTI KOSZORÚ-KÉSZÍTÉS

Szombat délelőtt 11 órától adventi koszorú-készítésre kerül sor Kovásznán a Tündérvár Székelyföldi Nagycsaládosok szervezésében. További részletek: https://www.facebook.com/events/4959115414191013/

KÓRUSTALÁLKOZÓ

Szombaton 18 órától a Kovászna-belvárosi Református templomban kerül sor a Kovásznai Városi Kórusok Találkozójára. Házigazda a Kovásznai Református Férfidalárda. A kórustalálkozó meghívott fellépői: a Pastorala Kamarakórus, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum Tiszta Szív Vegyeskara és a Magnificat Gyermekkórus, a Kovásznai Római Katolikus Egyházközség Szent István Kórusa, a Boldog  Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ Schola Patrona Hungarorum kórusa, a Kovászna-Vajnafalvi Református Egyházköség Hozsánna Kamarakórusa  valamint a házigazda Kovásznai Református Férfidalárda.

További részletek a Kovászna-belvárosi Református Egyházközség közösségi oldalán: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064480015129

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük