Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Matei Balş Intézet orvos igazgatója: a 2022-es esztendő a koronavírussal való együttélés éve

Matei Balş Intézet orvos igazgatója: a 2022-es esztendő a koronavírussal való együttélés éve Románia

A 2022-es esztendő az új koronavírussal való együttélés éve – mondta a bukaresti Matei Balş Intézet orvos igazgatója, Adrian Marinescu, hozzátéve, hogy a jelenlegi helyzet „harmonikus együttélésre” utal.

Hirdetés
Hirdetés

Az orvos figyelmeztetett, hogy bár kevés lesz a súlyos eset, mégis lesznek olyan fertőzöttek, főként az idősek és a krónikus betegek között, akik intenzív osztályra kerülnek, ahol jelenleg is „szinte teljesen foglaltak a helyek”.

Az Agerpres-nek nyilatkozva az orvos kifejtette, véleménye szerint egy újabb járványhullámnak valószínűleg nem lenne már olyan jelentős hatása a világban.

„Különbséget kell tennünk a fertőzések száma és a valóban problémákat okozó fertőzések között. Az utóbbiak szövődményeket, kórházi kezeléseket jelentenek. Láthatjuk, hogy azokban az országokban is, ahol az omikron valamelyik alváltozata dominál, a fertőzések nagy száma nem vonta maga után a kórházi kezelések és az intenzív osztályon kezeltek számának jelentős növekedését” – magyarázta a kórházigazgató.

Rámutatott, hogy továbbra is hasznos az új koronavírus elleni oltás felvétele, még akkor is, ha a jelenlegi vakcináknak alacsonyabb a hatékonyságuk a vírus új változataival szemben.

Az orvos a Matei Balş intézetben leszűrt tapasztalatot osztotta meg, leszögezve azonban, hogy az ország többi kórházában is hasonló a helyzet: a koronavírus-fertőzéshez köthető elhalálozások nagymértékben az oltatlan személyek körében következnek be.

Véleménye szerint az elkövetkező időszakban, a korlátozások feloldása nyomán nőhet a megbetegedések száma az iskolások és óvodások körében, ami azonban nem fog kihatni a kórházi kezelést igénylő esetek számára, mivel nem lesznek súlyos esetek.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások