Felhívás!

Március 20-ától előjegyzést lehet kérni a Dacia első elektromos modelljére

Március 20-ától előjegyzést lehet kérni a Dacia első elektromos modelljére Románia

Előjegyzést lehet kérni március 20-ától a Dacia első elektromos modelljére – jelentette be szerdán a román autógyártó.

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a Comfort Plus modellre március 20-ától lehet előjegyezni, amelyet a “verhetetlen” 18 ezer eurós áron kínálnak majd eladásra. A Dacia Springet egy 33 kilowattos (45 lóerős) villanymotor hajtja, amelyet egy 26,8 kilowattórás akkutelep táplál, amelyet akár a 220 voltos házi csatlakozóról, fali töltőről (Wall Box), vagy egyenáramú töltőoszlopról is újra lehet tölteni.

A gyártó közleménye szerint e modellnek a WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure – Könnyű Gépjárművek Világszerte Összehangolt Teszteljárása) menetciklus szerint 230 kilométeres autonómiája van, és 305 kilométer a WLTP City szerint, amely csak a jóváhagyott ciklus városi részét foglalja magában.

A Dacia Spring sorozat alapfelszereltségéhez számos biztonsági felszerelés tartozik, többek között sebességkorlátozó, ABS, ESP, elektronikus fékerőelosztó, hat légzsák, vészhívás (SOS gomb), automatikus fényszórók és automatikus vészfékrendszer.

A modellt indulásból fehér, kék és ezüst színben dobják piacra, amelyekhez később egy vörös opciót is felajánlanak.

A gyári garancia 100 ezer kilométer a járműre, és nyolc év vagy 120 ezer kilométer az akkumulátorra.

Később, 16.800 eurós áron megnyitják az előjegyzést a Comfort felszereltségű verzióhoz, és ugyanennyiért kínálnak autókat flottavásárlásra. A Dacia Spring megvásárolható majd a Roncsautó Plusz program keretében is – tájékoztat a Dacia.

Az új modellek első példányai 2021 szeptemberében hagyják el a szerelőszalagot.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.