Felhívás!

Már jövő héten elkezdődhet a tanügyi alkalmazottak koronavírus elleni oltása

Már jövő héten elkezdődhet a tanügyi alkalmazottak koronavírus elleni oltása Románia

Már jövő héten elkezdődhet a tanügyi alkalmazottak koronavírus elleni oltása, az ezzel kapcsolatos döntést hétfőn hozza meg a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló bizottság (CNCAV) – közölte a tanügyminisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint az oltásra való előjegyzéshez a tanfelügyelőségeknek és az egyetemeknek mielőbb el kell küldeniük a megyei közegészségügyi igazgatóságokhoz azoknak a tanügyi dolgozóknak a listáját, akik a számukra létrehozott oltóközpontokban szeretnék megkapni az oltást. A listákon korcsoportok szerint – 55 éven aluliak és 55 éven felüliek – kell feltüntetni a neveket.

“A folyamat hozzávetőlegesen egy hétig tart majd, a tanügyi alkalmazottak elsőbbségi oltását biztosító oltóközpontok helyszínei már ismertek” – áll a minisztérium közleményében.

Ez idáig 42 ezer tanügyi dolgozó kapta meg a koronavírus elleni oltást, közülük 21 ezren a második dózist is. Ebben a számban nincsenek benne azok az egyetemi tanárok, akik az egészségügyben is dolgoznak, és ebben a minőségükben kapták meg az oltást.

Eddig 128.817 tanügyi alkalmazott regisztrált az oltási platformon – derül még ki a szaktárca közleményéből.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 23., 10:47
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Kovászna megyében hány adag oltást adtak be összesen ? Ebből mennyit kapott Kovászna megyei lakos, és mennyit más megyéből jött igénylő ?

  • User
   Dátum: 2021. február 23., 15:14
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Miért számít, hogy más megyeiek közül hányan jöttek ide? Országos kampány, ha valaki akarja, mehet Konstancára is, mint ahogy onnan is jöttek. Az első kampányban kb. 5000 hely volt, ennek egy részét adták itt be.
   De most is van kb. 3400 hely a megyében, Kovászna városában is megnyílt egy újabb oltási pont.

   • User
    Dátum: 2021. február 24., 9:32
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A Kovászna megyei átoltottsági arányra voltam kíváncsi. Az öregeknek és az 55 évesnél idősebb krónikus betegeknek nem olyan egyszerű Konstancára utazni az oltásért, Astra-Zenecát pedig nem kaphatnak. 🙂

    • User
     Dátum: 2021. február 24., 11:45
     ÉRTÉKELÉS: 0

     A kérdés nem volt egyértelmű… Nem hiszem, hogy könnyű lesz választ kapni a megyénkénti átoltottságra, de szerintem kb. az országos arányt vehetjük itt is figyelembe. Ez alapján az összlakosság 4.3%-a kapott legalább egy adagot, 3.1% kettőt. Az utóbbival világszinten Románia a 6. helyen van átoltottság szempontjából, de a 3.1% még nagyon kevés.
     Összehasonlítás képen Magyarországon a számok 4.7%/2.1%, az EU átlag pedig 4.0%/2.1%.
     Első helyen Izrael van (50,1%/34,7%), az Egyesült Királyság elől van az első beadott dózisok számával (27,78%), de nagyon le van maradva a második adaggal (1%), mivel más stratégiát alkalmaznak, nagyrészt az egyesek által lenézett AstraZeneca oltást használják és nagyon eltolják a második adag beadását.

     Lásd https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/ .