Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvan a hatodik kupagyőzelem

Megvan a hatodik kupagyőzelem Sport

A Szatmárnémeti VSK és a Kolozsvári U legyőzésével a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata esélyeshez méltón, zsinórban negyedszer, összességében pedig hatodszor hódította el a Román-kupát a Szatmárnémetiben rendezett négyes döntőben. Szép volt, lányok!

Magabiztosan jutott a kosárlabda Román-kupa idei kiírásának döntőjébe a Sepsi-SIC, miután a Szatmárnémetiben zajló Final Four szombati elődöntőjében tízpontos győzelmet aratott a házigazda VSK ellen.

A zöld-fehérek ezúttal is jobb játékkal, fegyelmezettebb és agresszívebb védelemmel múlták felül a házigazda VSK-t, annak ellenére, hogy hiányzott a keretből az egészségügyi gondokkal küzdő Marie Ruzickova és Kovács Renáta. A favoritnak számító Mikes-csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést, a Gödri-Părău, Gardner és Tobin triónak köszönhetően percek alatt megléptek, az első negyedet 25–19-re hozták.

A folytatásban azonban kissé alábbhagyott a lendületük, úgy tűnt, a házigazdák fordítani tudnak, már csak két pontra lett volna szükségük az egyenlítéshez, amikor viszont a csereként beálló Andra Mandache állt a Sepsi-SIC élére, a VSK korábbi játékosa visszaállította a világ rendjét (46–34). Szünet után felváltva estek a kosarak, de a remekül irányító Gödri-Părău vezényletével a zöld-fehérek magabiztosan tartották előnyüket (63–50). Innen már nem volt kérdéses a SIC sikere, az utolsó tíz percben sem változott a játék képe, a háromszéki bajnokcsapat 77–67 arányú sikerével megérdemelten jutott a döntőbe, ahol a Bukaresti Agronomiát 62–47-re felülmúló Kolozsvári U együttesével küzdött meg a trófeáért.

Aki esetleg azt hitte volna, hogy sétagalopp lesz a finálé, nagyot tévedett. Maga a döntő kiegyensúlyozott első félidőt hozott, a kincses városiak erőteljesen indítottak és már 6–0-ra vezettek, mire a SIC Orbán Nicolett hárompontosával válaszolni tudott. Ezt követően Tobin és Gardner hathatós közreműködésével átvette a vezetést a szentgyörgyi együttes, de a Timbilla és Campbell fémjelezte kolozsváriak tartották a lépést, fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok, 20–20-al zárult az első negyed. A második tíz perc forgatókönyve hasonlóan alakult, mint az elsőé, felváltva szórták a kosarakat, mígnem Tobin hat pontjának köszönhetően meglépett a SIC. Az egyetemisták R. Chis távolijával még fordítani tudtak (33–32), de a Mikes-csapat megrázta magát és hat pont előnnyel vonult nagyszünetre (35–41).

A harmadik negyed közepén újra lendületet vett a 45-nél kiegyenlítő Kolozsvár, innentől viszont egyértelműen a sepsiszentgyörgyiek fölénye rajzolódott ki, akik mindent eldöntő futást produkáltak, kétszámjegyűvé duzzasztva a különbséget (49–62). A zárószakaszban már egyértelműen érvényesült a Sepsi-SIC fizikális és tudásbeli fölénye és ennek megfelelően gyorsan nőtt a különbség, az 55–83-as végeredményt Kelemen Kincső két távolija állította be. A Sepsi–SIC megérdemelten emelhette magasba a klub fennállásának hatodik Román-kupáját, ezzel beteljesítve a szezon elején kitűzött egyik célt.

Női kosárlabda Román Kupa, elődöntő: Sepsi-SIC–Szatmárnémeti VSK 77–67 (25–19, 21–15, 17–16, 14–17). Sepsi-SIC: Gödri-Părău 17/3, Gardner 12/6, Tobin 12, Pasic 10/6, Orbán 6. Cserék: Mandache 16/3, Cătinean 4, Pavlopoulou, Ghizilă. Edző: Zoran Mikes. VSK: Goss 19, Cuic 14/3, Bright 12, Covile 4, Podar. Cserék: Solopova 15/3, Popescu 3/3, Kilin, Huțanu. Edző: Miguel Lopez Alonso.

Döntő: Kolozsvári U – Sepsi-SIC 55–83 (20–20, 15–21, 14–21, 6–21). Kolozsvár: Campbel 16, Fleser A. 10, Uiuiu 4, R. Chis 8, Timbilla 17. Cserék: Bobar, Bölöni, Stoica, Popovici, Lazar, Moldovan. Edző: Ioannis Koukous. Sepsi-SIC: Pasic 7/3, Orban 7/3, Gödri-Părău 13, Tobin 18, Gardner 20/9. Cserék: Ghizilă, Pavlopoulou, Kelemen 6/6, Cătinean, Mandache 12.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások