Felhívás!

Már egymillió román állampolgár kapta meg a COVID-19 elleni oltást

Már egymillió román állampolgár kapta meg a COVID-19 elleni oltást Románia

Egy 86 éves nő az egymilliomodik román állampolgár, aki megkapta a COVID-19 elleni oltást.

A vakcinát maga az oltáskampányt koordináló bizottság vezetője, Valeriu Gheorghiţă katonaorvos adta be az idős asszonynak szerdán a bukaresti egyetemi sürgősségi kórházban.

Gheorghiţă egyébként bejelentette: arra készül, hogy önkéntes munkát vállaljon az oltópontokon.

Az eseményen jelen volt Florin Cîţu miniszterelnök is, aki azt ígérte: felgyorsul az immunizálás folyamata.

“Meg fogják látni, hogy mostantól kezdve fel fognak gyorsulni a dolgok. Eredetileg az volt a célunk, hogy március végéig közelítsük meg az egymilliót. De közelebb kerültünk. Emlékeznek még, hogy arra számítottunk, 2,4 millió dózisunk lesz március végéig. Ehhez képest csak márciusban 2,6 milliót fogunk kapni” – mondta a kormányfő, hozzátéve, továbbra is szem előtt tartják azt a célkitűzést, hogy szeptember végére 10,4 millió román állampolgár immunizált legyen.

Cîţu kijelentette: Románia a beadott vakcinák lakosságarányos számát tekintve európai szinten az első három ország között van, és ez “így is marad”.

A COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) adatai szerint a kampány 2020. december 27-i kezdete óta 1.603.179 dózis oltást adtak be Romániában 983.997 személynek. Ezek közül 364.814-en az első adagot, 619.183-an pedig a második dózist is megkapták. Az oltáskampány kezdetétől összesen 5587 allergiás reakciót jegyeztek a Pfizer-BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca oltásának beadását követően.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.