Felhívás!

Ma még jelentkezhetnek

Ma még jelentkezhetnek Románia

Egyelőre senki sem nyújtotta be pályázatát a DNA főügyészi tisztségére kiírt versenyvizsgára – nyilatkozta vasárnap az Agerpres megkeresésére Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

„Azt gondolom, hogy hétfőn többen is jelentkezni fognak” – vélekedett Toader. Az igazságügyi minisztérium honlapján közzétett hirdetés szerint a vizsgát július 9-e és július 30-a között tartják. A jelentkezési határidő ma jár le. A benyújtott dokumentációból ki kell tűnnie, hogy a jelölt rendelkezik a szükséges tapasztalattal, tartalmaznia kell egy önéletrajzot, egy szakmai programot, legalább 10 olyan ügyet, amit az elmúlt öt évben megoldott, az utolsó szakmai kiértékelést, valamint további releváns iratokat. A szakmai előírásoknak megfelelő pályázók névsorát július 24-én teszik közzé, július 25-án és 26-án interjúra kerül sor az igazságügyi miniszterrel. A vizsga eredményét július 30-án hirdetik ki.

Az igazságügyi miniszter a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyvédi részlege elé terjeszti javaslatát/javaslatait láttamozásra. Ezt követően az igazságügyi miniszter eljuttatja a javaslatot az államfőnek, aki kinevezi a DNA főügyészét. A meghirdetett program a jelentkezők számának függvényében módosulhat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.