Hirdetés
Hirdetés

Lucian Şova: Még az idén beindul a forgalom a Nyárádtő és Radnót közti autópályaszakaszon

Lucian Şova: Még az idén beindul a forgalom a Nyárádtő és Radnót közti autópályaszakaszon Románia

Még az idén elkészül a Nyárádtő és Radnót közti, összesen 13,7 kilométeres két sztrádaszakasz, mondta kedden Lucian Şova szállításügyi miniszter, miután ellenőrző látogatást tett az Aranyosgyéres – Marosugra – Marosvásárhely közti 1-es és 2-es szakasz munkálatainál.

A miniszter úgy nyilatkozott, noha a december elsejei nemzeti ünnepre nem is adják át az autópályának ezt a két szakaszát a kötelező formaságok elhúzódása miatt, még ebben az évben beindul a közlekedés a sztrádán.

Lucian Şova értékelte azt az erőfeszítést, amelyet a nehézségek ellenére tesz a kivitelező olasz cég, az Astaldi annak érdekében, hogy a két szakasz időben kész legyen.

Hirdetés
Hirdetés

Az Aranyosgyéres – Marosvásárhely autópálya négy szakaszból áll: az első, 10,1 kilométeres szakasz Nyárádtőt Marosugrával köti össze, és csaknem teljesen kész van; a második, 3,6 kilométer hosszú szakasz Marosugra és Radnót között halad, ez is teljes egészében elkészült már; a harmadik, Radnót és Maroskece közti 17,9 kilométeres rész 57,8%-ban készült el, a negyedik, Maroskece és Aranyosgyéres közti 15,6 km-es szakasz pedig 18,3%-ban van meg.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük