Hirdetés
Hirdetés

Hideg, havazás és hóviharok várhatók szerdától

Hideg, havazás és hóviharok várhatók szerdától Életmód

Országszerte nagyon hideg lesz szerdától, a déli és délkeleti megyékben havazás és hóviharók várhatók – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Az ANM előrejelzése szerint szerda estétől péntek reggelig országszerte jelentős lehűlés várható, szinte mindenütt fagypont alá csökken a hőmérséklet, éjszaka pedig fagy lesz, az északi, északkeleti és központi országrészben mínusz 10 fok, vagy ennél hidegebb is lehet éjszaka. A délkeleti megyékben megélénkül a szél, 45-55, helyenként akár 60 km/órás széllökések várhatók, főleg a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka és a csütörtöki nap folyamán.

Hirdetés
Hirdetés

17 déli és délkeleti megyére ugyanakkor sárga riasztást adtak ki havazás és hóviharok miatt. A figyelmeztetés szerda hajnali 2 órától 20 óráig tart. A jelzett térségekben a havazás mellett helyenként jégképződéssel is számolni kell, Munteniában, Dobrudzsában és Moldva északi részén pedig hóviharok várhatók, a látótávolság 100 méter alá csökkenhet.

A rendkívül hideg idő a hétvégéig kitart – figyelmeztetnek a szakemberek.

FRISSÍTÉS: Több mint 11.000 személy készenlétben

Több mint 11.000 tűzoltót, rendőrt és csendőrt helyez készenlétbe a belügyminisztérium, hogy szükség esetén a lakosság segítségére siessen, miután rendkívül hidegre és hóviharokra figyelmeztettek a meteorológusok.

Monica Dajbog belügyminisztériumi szóvivő kedden közölte, hogy a havazásra, hóviharokra és rendkívüli hidegre vonatkozó előrejelzést tekintetbe véve 11 ezernél is több tűzoltó, rendőr és csendőr készül fel az esetleges beavatkozásra.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük