Felhívás!

Liviu Dragnea közölte, hogy a fizetéséből él

Liviu Dragnea közölte, hogy a fizetéséből él Románia

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke azt nyilatkozta hétfőn a korrupcióellenes ügyészségtől távozóban, hogy a fizetéséből él. A politikust támogató és bíráló táborok között egyébként fizikai erőszakba torkolló konfliktus tört ki a DNA székháza előtt.

Liviu Dragnea hétfőn megjelent az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA) székházában, ahol tudomására hozták, hogy meghosszabbítják az ellene elrendelt vagyonzárat a Tel Drum-ügy miatt, amelyben a volt PSD-elnök az egyik vádlott.

“Ennyi vagyonzár mellett van miből élnie?”- tette fel neki a kérdést egy riporter. “Igen, persze, a fizetésemből” – felelte Dragnea.

A volt pártelnököt az újságírók mellett a DNA székházánál egy támogatói és egy bírálói csoport is várta, akik között fizikai konfliktus robbant ki. Néhány idős nő tojással és joghurttal dobálózott, eltalálva egy tüntetőt, egy riportert és egy fotóst. Dragnea egyik szimpatizánsa egy operatőrt bántalmazott.

A korrupcióellenes ügyészek 2017 novemberében zárolták Liviu Dragnea ingó és ingatlan vagyonát a Tel Drum-ügyben ellene folyó bűnvádi eljárás során, 127.547.366,34 lejes értékig. A DNA a volt PSD-elnök bankszámláit, egy Turnu Măgurelében található, 2913 négyzetméteres telket, egy Turnu Măgurelében található 80 négyzetméteres lakást és egy Skoda Superb, valamint egy BMW X5-ös márkájú autót helyezett zár alá.

Zároltak továbbá egy adásvételi ígéretből származó összeget, 630.000 ezer lejt, egy bérszerződésből származó 280.000 lejt és minden olyan számlát, amelyekre még különböző tartozásokból származó pénzösszegek folyhatnak be.

További 80.710 euróval és 460.110 lejjel tartozik Dragneának egy Turnu Măgurelében működő kereskedelmi társaság, valamint 10.500 lejjel “egy párt Teleorman megyei szervezete”.

A korrupcióellenes ügyészség 2017. november 13-án jelentette be, hogy Liviu Dragnea akkori alsóházi elnök ellen bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával indított bűnvádi eljárást. A vádhatóság szerint a bűncselekményeket a politikus Teleorman megyei tanácselnöki minőségében követte el.

Az ügyben további nyolc személy ellen indult eljárás, hasonló bűncselekmények gyanújával. A DNA szerint a Tel Drum-ügy gyanúsítottjai körülbelül 127 millió lejes kárt okoztak, amelyet a vagyonuk zárolásával próbáltak visszaszerezni a hatóságok.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások