Hirdetés
Hirdetés

Listeriával fertőzött füstölt lazacot hív vissza az Auchan üzletlánc

Listeriával fertőzött füstölt lazacot hív vissza az Auchan üzletlánc Románia

Listeria baktériumot találtak az Auchan márkájú füstölt lazacban, ezért az üzletlánc visszahívja a fertőzésgyanús termékeket – tájékoztat az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság.

A baktériumot egy belső ellenőrzés során fedezték fel. Az Auchan közleménye szerint a 100 grammos kiszerelésű, 5949084000153-as kóddal ellátott, 2019. január 16-án előállított és március 1-jén lejáró szavatosságú füstöltlazac-filéről van szó. Felhívják a vásárlók figyelmét, hogy ha ilyen terméket vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletbe, és megtérítik nekik az árát.

Hirdetés
Hirdetés

December elején az Auchan üzletlánc a 60 grammos kiszerelésű alaszkai lazacot is visszahívta, ugyanezen okból, január 23-án pedig a Carrefour figyelmeztette a lakosságot, hogy az üzleteikben árult füstöltlazac-filé beszállítója, a NEGRO 2000 Kft. visszahívta termékét a Listeria monocytogenes baktérium feltételezett jelenléte miatt.

A liszteriózis az influenzához hasonló tünetekkel, lázzal, izomfájdalommal, hányással, gyomorpanaszokkal jár. Várandós nőkre vagy legyengült immunrendszerű személyekre komolyabb veszélyt jelenthet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük