Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Leváltották tisztségéből a Román Csendőrség főparancsnokát

FRISSÍTVE: Leváltották tisztségéből a Román Csendőrség főparancsnokát Románia

Elrendelte Ionuţ Sindile, a Román Csendőrség főparancsnokának a tisztségből való felmentését, jelentette ki Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter hétfőn. Az intézmény vezetését Constantin Florea, a Dolj Megyei Csendőrség parancsnoka veszi át.

Hirdetés
Hirdetés

„Megszüntettem ma Ionuţ Sindile ezredes meghatalmazását a Román Csendőrség főparancsnoki tisztségére, és Constantin Florea dandártábornokot hatalmazom meg, hogy átvegye a tisztséget. Constantin Florea máig a Dolj Megyei Csendőrség parancsnoka volt” – jelentette ki Mihai Fifor a belügyminisztérium székhelyén, hozzátéve, hogy Constantin Floreának közel harminc éves tapasztalata van csendőrként, és egyike azon keveseknek, akik tábornoki rangban szolgálnak a Román Csendőrség kötelékében.

Constantin Floreának azonnal elemeznie kell a csendőrség tevékenységét, és sürgősen, egy héten belül ki kell dolgoznia az első intézkedéseket, amelyek hatékonyabbá teszik a Román Csendőrséget, tette hozzá az ügyvivő belügyminiszter.

FRISSÍTÉS: Beiktatták az új parancsnokot

Beiktatták tisztségébe a Román Csendőrség új parancsnokát, Constantin Florea dandártábornokot. Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter a beiktatási ceremóniát követően azt mondta, meggyőződése, hogy a csendőrség új vezetője elsősorban az állampolgárok biztonságára és az intézménybe vetett bizalom megerősítésére fog koncentrálni.

Az ügyvivő belügyminiszter a közösségi oldalon számolt be arról, hogy a Román Csendőrség új vezetőjének beiktatása apropóján az intézmény teljes vezetőségével alkalma volt találkozni. Elvárása szerint mielőbb megtörténik a csendőrség igazgatásának kiértékelése, és javaslatok születnek a hatékonyság növelése érdekében.

„A Román Csendőrség a belügyminisztérium legfőbb katonai struktúrája, megkérdőjelezhetetlen feladata a közrend biztosítása. Ebből kiindulva meggyőződésem, hogy az új vezetőség elsősorban az állampolgárok biztonságára, és a románok csendőrségbe vetett bizalmának növelésére fog összpontosítani. Azt várom el, hogy a jövőben a becsület, a felelősség és a törvény feltétlen tisztelete legyen minden küldetés irányjelzője” – írta Fifor a Facebookra.

„A legjobb szakemberek nyomoznak a caracali ügyben”

A Román Rendőrség legjobb kriminológusai nyomoznak a caracali ügyben – jelentette ki Mihai Fifor.

A szaktárca székhelyén tartott sajtótájékoztatón Fifor közölte: a caracali gyilkosságok ügyében a Román Rendőrség legjobb kriminológusai, valamint több rendőrségi szerv képviselői nyomoznak jelenleg is a helyszínen, többek közt a szervezett bűnözéssel fogalkozó szakemberek (46-an), az Országos Kriminalisztikai Intézet kriminológusai (23-an), a fővárosi rendőrség alakulata (26), a különleges beavatkozások részlegének szakértőcsoportja (27), egy adatelemző különítmény (8), a Bűnügyi Nyomozó Igazgatóság képviselői (19) valamint az Olt (51), illetve a Dolj megyei rendőrség (17) csapatai.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük