Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lehullott az első hó a Retyezátban

Lehullott az első hó a Retyezátban Románia

Lehullott az első hó a Retyezát 1800 méter fölötti régiójában. Mivel a levegő hőmérséklete is jelentősen lecsökkent, a hegyimentők arra kérik a kirándulókat, hogy téli öltözékben és felszereléssel induljanak a hegyekbe, még akkor is, ha a naptár szerint ősz van.

Az első hópelyheket a 2040 méter magasan lévő Bucura-tónál észlelték, de a Retyezát más magas fekvésű területein is havazott.

Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei Salvamont hegyimentő-szolgálat vezetője arról tájékoztatta, az Agerpres hírügynökséget, hogy a hóréteg jelenleg 1-2 centiméteres, de valószínűleg el fog olvadni. „Ez az első jele, hogy mostantól komolyan kell vennünk a hideg évszak közeledtét” – tette hozzá.

Hétfőn levonulnak a hegyimentő csapatok a Retyezát gerincén felállított nyári menedékekről, és mostantól a téli üdülőhelyekre fognak koncentrálni, ugyanakkor szemmel tartják a gyakran használt kirándulóösvényeket is.

A hegyimentő arról is beszámolt, hogy idén nyáron 70.000 turista fordult meg a Retyezátban, több, mint az előző években.

(forrás: Agerpres, fotó: Lucian Essler/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük