Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

FRISSÍTVE: Gyalogátjárón ütöttek el egy nőt Szentgyörgyön

FRISSÍTVE: Gyalogátjárón ütöttek el egy nőt Szentgyörgyön Kovászna megye

Péntek reggel háromnegyed 10 körül értesítették a sepsiszentgyörgyi közlekedési rendőröket a 112-es segélyhívón, hogy az 1918. december 1. és a Zefír utcák kereszteződésénél sérüléssel járó közlekedési baleset történt. FRISSÍTÉS: Kómában van az áldozat

A helyszíni vizsgálatok alapján a rendőrök megállapíották, hogy egy személygépkocsi volánjánál ülő  37 éves férfi nem adott elsőbbséget egy 69 éves nőnek, aki épp a gyalogátjárón próbált átkelni.

Az eset nyomán a gyalogos könnyebben sérült, orvosi kivizsgálás céljából kórházba szállították.

Az autóvezetőt alkoholszondába fújatták, a teszt negatív eredményt hozott.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult eljárás – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság.

FRISSÍTÉS: Kómában van az áldozat

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház tájékoztatása szerint az elütött gyalogos állapota súlyos, kómában fekszik az intenzív osztályon.

Az áldozatot pénteken 10:23-kor vitték be a sürgősségre kritikus állapotban, többszörös koponya-, illetve mellkasi sérülésekkel, ezért azonnal átvitték az intenzív osztályra, ahol mesterségesen lélegeztetik – számolt be Andárs Nagy Róbert kórházigazgató, hozzátéve, hogy az orvosok fenntartásokkal kezelik a nő túlélési esélyeit.

Utólag a megyei rendőrség is pontosította a korábban kiadott közleményt, súlyosnak sorolva be a balesetet.

“A szeptember 16-i közlekedési balesettel kapcsolatban a következő pontosításokat tesszük: az 69 éves gyalogos áldozat egészségi állapotának ellenőrzése, valamint az egészségügyi intézmény által közölt diagnózis nyomán a baleset besorolása súlyos balesetre változott. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával folytatódik a nyomozás” – áll a tájékoztatásban.

(forrás: Kovászna megyei rendőr-főkapitányság, fotó: Tamás Attila)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 20., 8:42
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Nagyon sok udvarias autós van, aki még akkor is int, hogy kelj át, ha nem volt szándékodban lelépni a járdáról, de egyre gyakrabban találkozom olyanokall akik még csak nem is fékeznek a gyalogosokkal tele átkelők közelében.