Felhívás!

Legalább hat európai parlamenti képviselői helyet szerezne meg az USR-PLUS

Legalább hat európai parlamenti képviselői helyet szerezne meg az USR-PLUS Románia

Az USR-PLUS 2020 Szövetség a lehetséges 33-ból legalább hat, de akár tíz európai parlamenti képviselői helyet is megszerezhet az EP-választásokon – jelentette ki hétfőn Dacian Cioloş.

A volt miniszterelnök azt szeretné, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR) és az Igazság, Egység és Szolidaritás Pártjából (PLUS) álló koalíció a legerősebb romániai képviselettel rendelkezzék majd az Európai Parlamentben.

“Megnyerni a választásokat azt jelenti, hogy megnyered, te vagy az első, ezt szeretnénk elérni. A közvélemény-kutatások szerint most a harmadik helyen vagyunk, de a választásokig felfele is, lefele is, nagyon sok minden változhat, hisz egy olyan politikai erő vagyunk, amely szóba áll az utcán az emberekkel és amely egy alternatívát kínál nekik. Nem vagyunk olyan ismertek, mint az előttünk álló két párt, de a helyzet folyamatosan változik. (…) Én azt mondom, hogy legalább hat, de akár tíz európai parlamenti képviselői helyet is megszerezhetünk” – jelentette ki Cioloş.

A volt miniszterelnök szerint Románia “semmibe veszi” a közös európai külpolitikát, amikor előzetes egyeztetés nélkül bejelenti, hogy Tel-Avivból Jeruzsálembe költözteti izraeli nagykövetségét, ami annál is “rosszabbul hangzik”, mert országunk éppen ebben az időszakban tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások