Felhívás!

Viorica Dăncilă azonnali lemondását kéri Raluca Turcan

Viorica Dăncilă azonnali lemondását kéri Raluca Turcan Románia

Viorica Dăncilă kormányfőnek azonnal le kell mondania, írta Raluca Turcan, a liberálisok képviselőházi frakciójának vezetője hétfői Facebook-bejegyzésében, rámutatva, a jordán király bukaresti látogatásának lemondása “rendkívül súlyos”.

“Viorica Dăncilă mondjon le! Viorica Dăncilát nem szabad engedni, hogy Románia nemzetközi kapcsolatairól beszéljen! Nem ismeri, nem érti ezeket, nem a hatásköre! II. Abdullah Jordán király lemondta hivatalos látogatását Romániába a román nagykövetség Tel-Avivből Jeruzsálembe való költöztetéséről szóló felelőtlen és felháborító nyilatkozat miatt. A diplomáciai nyelvezetben egy ilyen látogatás lemondása rendkívül súlyos jelzés, annál is inkább, mert a jordán király már a repülőgép lépcsőjén volt! Viorica Dăncilă miatt nem írják már alá a három, az igazságügyet, az egészségügyet és az oktatást érintő egyezményt Románia és Jordánia között” – írta Raluca Turcan.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőházi frakciójának vezetője szerint “Románia nemzetközi szinten szégyenhelyzetbe került egy dilettáns kormányfő baklövései miatt”.

“Ezért Teodor Meleşcanu külügyminiszter ugyanolyan felelős, mivel tolerálta és tovább is elnézi a kormányfő külpolitikai téren elkövetett hibáit. Viorica Dăncilának azonnal le kell mondania” – szögezi le Turcan.

Az Államelnöki Hivatal hétfőn sajtóközleményben tájékoztatott, hogy a jordán fél lemondta II. Abdullah jordán király hivatalos látogatását Romániába.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások