Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kriptovaluta-kereskedelemmel kapcsolatos csalásokra figyelmeztet a rendőrség

Kriptovaluta-kereskedelemmel kapcsolatos csalásokra figyelmeztet a rendőrség Románia

Kriptovaluta-kereskedelemmel kapcsolatos csalásokra figyelmeztetett szombaton a honlapján a rendőrség.

A tájékoztató szerint a csalók adóparadicsomokban székelő cégek által ellenőrzött átverő weboldalakat használnak az áldozatok megtévesztésére.

Az áldozatokat különböző módszerekkel keresik meg (spam e-mailek/felugró üzenetek/szociálismédia-üzenetek), és azzal kecsegtetik őket (gyakran egy közismert személy fényképének felhasználásával), hogy minimális befektetéssel jelentős nyereségre tehetnek szert a kriptovaluta-kereskedelemben.

Eddig országos szinten több mint 260 olyan kriptovaluta-kereskedelemmel kapcsolatos csalási ügyben indult bűnvádi vizsgálat, amelyek áldozatai anyagi kárt szenvedtek.

A rendőrség azt ajánlja az internethasználóknak, hogy online vásárláskor csalásmegelőző módszereket alkalmazzanak (kérjenek 3D secure hitelesítést); ne futtassanak bizonytalan eredetű programokat; ne nyissák meg az ismeretlen feladóktól érkező e-mailek csatolmányait; ne kattintsanak rá a személyes adatok frissítését kérő e-mailekben kapott linkekre; az online vásárlás előtt alaposan ellenőrizzék a terméket és a webáruházat.

„Ha bűncselekmény áldozatává vált, tegyen feljelentést a legközelebbi rendőrőrsnél, és lássa el a rendőrséget a lehető legtöbb információval’ – olvasható a tájékoztatóban. 

forrás: Agerpres

fotó: pixabay.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük