Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közzétették az őszi érettségi óvások előtti eredményeit

Közzétették az őszi érettségi óvások előtti eredményeit Románia

Közzétették a bacalaureat.edu.ro felületen az érettségi őszi vizsgaszessziójának nem végleges, óvások előtti eredményeit.

Hirdetés
Hirdetés

Az eredményeket az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) követelményeivel összhangban, a nevek feltüntetése nélkül teszik megtekinthetővé.

Az óvásokat kedden 18 óráig lehet benyújtani személyesen vagy elektronikus formában. Az óvást benyújtók írásban vállalják, hogy tudomásul vették: beadványuk következményeként az eredeti jegy növekedhet vagy csökkenhet. A kiskorúak által benyújtott óváshoz csatolt nyilatkozatot a szülőnek/törvényes gyámnak is alá kell írnia.

Az őszi érettségi végleges eredményeit pénteken, szeptember 3-án hozzák nyilvánosságra.

30,3 százalék az átmenési arány

Az idei őszi érettségi nem végleges, óvások előtti eredményei szerint a résztvevők 30,3 százalékának sikerült a vizsgája – tájékoztatott kedden az oktatási minisztérium.

A tavalyi pótérettségin, az óvások elbírálása előtt 31,5 százalékos volt az átmenési arány.

Összesen 9703-an vizsgáztak sikeresen, közülük 6816-an idén végeztek, 2887-en pedig korábbi években.

Az idei végzősök körében 32,3 százalékos az átmenési arány, az előző évfolyamokban végzettek körében pedig 26,3 százalékos.

A pótérettségire feliratkozott 38.949 jelentkező közül 32.043-an jelentek meg az írásbeli vizsgákon, 77 diákot pedig kizártak csalás vagy csalási kísérlet miatt, ők következő két vizsgaszesszión nem vehetnek részt.

A sikeres vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból.

Az átmenési arány kiszámításánál a vizsgákon résztvevők számát veszik figyelembe, beleértve a csalás vagy csalási kísérlet miatt kizárt diákokat is, közölte az oktatási tárca.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük