Hirdetés
Hirdetés

Közzétették a próbavizsgák menetrendjét

Közzétették a próbavizsgák menetrendjét Románia

Március 28-a és 31-e között kerül sor a próbaérettségire, április 4-e és 6-a között pedig a nyolcadik osztályosok tesztelhetik a tudásukat – értesült az Edupedu.ro oktatási szakportál tanügyminisztériumi forrásokból.

Hirdetés
Hirdetés

A próbavizsgákra fizikai jelenléttel kerül sor, miután tavaly a járvány miatt nem tartották meg ezeket. Az érettségi vizsgára való beiratkozás május 23-a és 27-e között zajlik, a 12. és 13. osztályok végzősei számára május 27-e lesz az utolsó tanítási nap.

A végzősök június 6-a és 8-a között szóbeliznek románból, 8-a és 9-e között anyanyelvből, 9-e és 10 között digitális kompetenciájukat tesztelik, 13-a és 15-e között pedig a választott idegen nyelvből szóbeliznek. Az írásbeli vizsgák június 20-án kezdődnek a románnal, 21-én a szaknak megfelelő kötelező, majd 22-én a választott tárgy írásbelijét tartják. 23-án pedig anyanyelvből írásbeliznek a diákok. Az érettségi előzetes eredményeit június 27-én, végleges jegyeket július 1-jén teszik közzé.

A nyolcadikosok képességfelmérője június 14-én kezdődik a románnal, 16-án matematikából, 17-én pedig anyanyelvből vizsgáznak. A kisérettségi eredményeit június 30-án teszik közzé.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük