Felhívás!

Közölték a bölcsődék és óvodák nyári megnyitására vonatkozó szabályzatot

Közölték a bölcsődék és óvodák nyári megnyitására vonatkozó szabályzatot Románia

Megküldték hétfőn a Hivatalos Közlönynek a bölcsődék és óvodák nyári megnyitására vonatkozó, az oktatási, egészségügyi és a munkaügyi minisztérium által kidolgozott szabályzatot.

Ez egyebek mellett rögzíti, hogy azok a szülők, akik igénybe vennék az állami bölcsődék és óvodák szolgáltatásait, és a nyári vakáció idején is odavinnék gyerekeiket, hétfőtől kérhetik ezek felvételét abban az intézményben, amelybe a gyerek év közben járt.

A kéréseket a tanfelügyelőség összesíti, majd elküldi az intézményeket fenntartó önkormányzatoknak, hogy döntsenek arról, hogy melyik oktatási egységet nyitják meg. Az érintett bölcsődék és óvodák listáját közzéteszik a tanfelügyelőségek székhelyén és ezek honlapján.

A vakáció alatt csak szórakoztató jellegű tevékenységek lesznek. A foglalkozás egyénileg zajlik, a nem fertőtleníthető játékokat nem veszik elő, a gyerekek sokat fognak a szabadban tartózkodni.

A szabályzat értelmében a gyerekek nem hozhatnak otthonról játékot az óvodába.

Gondoskodnak arról, hogy érkezéskor és hazainduláskor ne alakuljanak ki torlódások.

A 37,3 Celsius-foknál magasabb testhőmérséklettel jelentkező gyerekeket nem fogadják az óvodában.

Súlyt helyeznek arra, hogy minden gyereket megtanítsanak arra, hogy legalább 20 másodpercig mossa a kezét.

A program végén minden olyan tárgyat (asztalokat, székeket, szekrényeket, kilincseket, korlátokat, játékokat, stb.), amihez a gyerekek hozzáérhettek, alaposan fertőtlenítenek.

A légkondicionáló berendezések használata tilos.

Az asztalok helyét megjelölik, csökkentik a gyerekek számát a csoportokban úgy, hogy minden gyerekre jusson legalább 4,5 négyzetméter felület, az ebédlőben és a hálóban a gyerekeknek mindenkor legalább két méter távolságra kell lenniük egymástól.

Az alkalmazottak folyamatosan arcmaszkot viselnek, amelyeket legtöbb négyóránként cserélnek, és az intézményen belül nem az utcai cipőben járnak – írja még a szabályzat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.