Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Középiskolai felvételi: közzétették a számítógépes elosztás eredményeit

Középiskolai felvételi: közzétették a számítógépes elosztás eredményeit Románia

Közzétették 2020-as középiskolai felvételi eredményeit az admitere.edu.ro honlapon és az iskolák hirdetőtábláin. A számítógépes elosztás eredményeit a képességvizsga alkalmából kapott egyéni kód alapján lehet megtekinteni.

Hirdetés
Hirdetés

Az országos eredmények ITT, a Kovászna megyeiek ITT elérhetők.

A nyolcadikot végzett diákok elosztásánál a képességvizsga eredménye 80%-ban, az 5-8. osztály átlaga 20%-ban számított.

A számítógépes elosztás pénteki, első szakaszában 113.480 nyolcadikot végzett diákot soroltak be valamely líceumi osztályba – tájékoztat az oktatási minisztérium.

A tárca közleménye szerint 68.564 tanuló elméleti, 44.916 pedig technológiai profilú osztályban folytatja tanulmányait.

A számítógépes elosztást megelőzően 12.408 tanuló iratkozott be tehetséggondozó szakirányú (vokacionális) iskolákba, 25.257-en pedig szakiskolákba, illetve duális képzést nyújtó intézményekbe.

A jelentkezők közül 348 tanulónak volt 10-es átlaga.

A minisztérium által jóváhagyott menetrend szerint a tanulóknak július 13-a és 20-a között kell eljuttatniuk a beiratkozáshoz szükséges iratokat annak a tanintézménynek a titkárságára, ahova a számítógépes elosztás nyomán bejutottak. Július 22-én, 23-án és 24-én a megyei felvételibizottságoknak meg kell oldaniuk a számítógépes elosztást követően felmerült minden problémás helyzetet – szögezik le.

A közlemény értelmében 8570 tanulót nem soroltak be egyetlen osztályba sem, mert nem jelöltek be elegendő opciót. Ők részt vehetnek a július 24-e és augusztus 3-a között zajló második elosztáson, azokkal együtt, akiket az első elosztáson besoroltak ugyan egy osztályba, de nem nyújtották be a szükséges dokumentációt az iskolához, továbbá akik nem vettek részt az első elosztáson, illetve akik nem képességvizsgáztak.

Az első elosztást követően több mint 37 ezer betöltetlen hely maradt a líceumokban és szakiskolákban.

(hirmondo.ro/Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük