Hirdetés
Hirdetés

Közel kilenc tonna pirotechnikai eszközt koboztak el a rendőrök

Közel kilenc tonna pirotechnikai eszközt koboztak el a rendőrök Románia

A rendőrök csaknem 9 tonna pirotechnikai terméket koboztak el 122.800 lej értékben, és összesen 30.215 lejnyi bírságot szabtak ki, és miután ellenőrzéseket végeztek a pirotechnikai eszközökre vonatkozó jogszabályok betartásával kapcsolatban – közölte Adrian-Nicolae Dinu főfelügyelő, a Román Rendőr-főkapitányság fegyverekkel, robbanóanyagokkal és veszélyes anyagokkal foglalkozó igazgatóságának parancsnoka.

Adrian-Nicolae Dinu szombati sajtótájékoztatóján a Tűzijáték elnevezésű országos akció eredményeit ismertette, amelynek során 92 ellenőrzést hajtottak végre, 37 büntetőjogi eljárást indítottak, amelyben 55 személy érintett, és több mint 50 bűncselekményt állapítottak meg.

A Tűzijáték országos akció célja a pirotechnikai termékek behozatalára, birtoklására, értékesítésére, tárolására és használatára vonatkozó rendelkezések áthágásából származó negatív események megelőzése a téli ünnepek alatt az állampolgárok biztonsága szolgálatában.

Az ellenőrzési akció 2022. november 21-e és 2023. január 4-e között zajlik. Célja a tiltott pirotechnikai eszközök forgalmazásának és használatának megakadályozása, a veszélyes pirotechnikai eszközök használatából eredő balesetek megelőzése, valamint a lakosság tájékoztatása abból a célból, hogy csak engedélyezett pirotechnikai eszközöket vásároljanak – közölte a rendőrparancsnok.

forrás: Ageprres

fotó: pixabay.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük