Felhívás!

Kivették a rokonok a lezárt koporsóból a COVID-19-ben elhunyt férfit

Kivették a rokonok a lezárt koporsóból a COVID-19-ben elhunyt férfit Románia

A rendőrség, a csendőrség és a közegészségügyi igazgatóság ellenőrei kedden szálltak ki Gura Humoruluira, miután azt az információt kapták, hogy egy 41 éves Covid-19-ben elhunyt férfi rokonai kinyitották a lezárt koporsót és eltávolították a holttestet, hogy a megszokott temetési rituálé szerint helyezzék örök nyugalomra.

A vizsgálat során megállapították, hogy az elhunyt férfi felesége hétfőn szállíttatta el a holttestet a kórházból, és aláírásával beleegyezett, hogy tiszteletben tartja az új koronavírussal fertőzött halottak temetésére vonatkozó egészségügyi szabályokat – állítja a Monitorul de Suceava.

A férfi halotti bizonyítványában szerepel, hogy Covid-19 tüdőgyulladása volt, súlyos légzési elégtelenségben szenvedett, és szívmegállásban halt meg, a család azonban azt állítja, hogy rákbetegségben hunyt el. „Kivették a lezárt koporsóból, felöltöztették, csütörtökön akarták eltemetni. Egy nagy botrányt követően a rendőrség meggyőzte, hogy ma temessék el (kedden – szerk. megj.)” – mondta Dinu Sădean, a DSP Suceava megyei képviselője.

A temetésen nagyjából 100 roma nemzetiségű személy vett részt, ebből a közösségből származott az elhunyt férfi.

Az özvegyet a DSP a szabályok megsértéséért 10 ezer lejjel büntette. A rendőrség továbbá büntetőeljárást indított ellene a betegség terjedésének megakadályozásának meghiúsítása miatt. Öt rokon esetében elrendelték a 14 napos otthoni elszigetelést, amelyet a rendőrség ellenőriz majd. A DSP folytatja a járványügyi vizsgálatot, hogy megállapítsák vannak-e további kontaktszemélyek.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 2., 13:50
    ÉRTÉKELÉS: 20

    A covid 19 vírusba elhunyt személyeknek is jár a méltó tisztelet.Minden családnak joga van a szeretett családtagját halottját méltóképpen eltemetni a végtisztességet méltóképpen megadni, a koporsóba felöltöztetve emberként elhelyezni. Hiszen Isten Szent színe előtt emberként kell megjelenni. Nem csorén egy nejlonzsákba ahogy ma kezelik ezt a helyzetet megalázva élőt és holtat.