Felhívás!

Kiterjesztené a Meleg ételt az iskolákba programot a tanügyminiszter

Kiterjesztené a Meleg ételt az iskolákba programot a tanügyminiszter Románia

A Meleg ételt az iskolákba-program kiterjesztését tűzte ki célul Ecaterina Andronescu tanügyminiszter, aki étkezdéket tervez építtetni az iskolák közelében.

Az oktatási miniszter a Romániai Községek Egyesületének hétfői közgyűlésén számolt be arról, hogy egyelőre a leghátrányosabb szociális helyzetű 50 iskolában zajlik a gyermekeknek meleg ételt biztosító projekt. A programot szeretnék kiterjeszteni oly módon, hogy étkezdéket építenek az iskolák közelében – mondta az összegyűlt elöljáróknak Andronescu.

Megerősítette, hogy idén 65 millió lejt különítettek el az általa vezetett tárca költségvetéséből azon iskolák helyzetének javítására, amelyek illemhelye az iskolaudvaron található.

“Sajnos 1.460 iskola olyan településen van, ahova nincs bevezetve a víz. A helyzet megoldásához szükség van az önök segítségére, hogy emésztőgödrökkel és vízzel lássuk el az illemhelyeket, illetve a például Svájcban is használt moduláris megoldásokat alkalmazzuk” – mondta a tanügyminiszter a községek vezetőinek.

Ecaterina Andronescu arról is beszélt, hogy a regionális fejlesztési minisztérium büdzséjéből 2300 iskolai kisbusz vásárlását irányozták elő a vidéki oktatási intézmények tanulói számára. A falvak elnéptelenedésének megakadályozása érdekében pedig arra kérte az elöljárókat, hogy “működjenek együtt a tanárokkal és próbálják meg a közelükben tartani őket, hogy lehetőleg lemondjanak az ingázásról, többet tartózkodjanak az iskolában és többet foglalkozzanak a gyermekeinkkel”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 19., 9:52
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Egyszer legalább a tej, kifli kellene megoldódjon Kovászna megyében , mert ugye azt igérték, hogz egy pár nap késés lehet a második félévtöl és lassan eltelt két hét és még tejet, kiflit nem láttak a gyermekek !

 • User
  Dátum: 2019. február 19., 12:14
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Aki kiterjesztené ezt a programot annak ajánlom, h 1 hónapig minden nap szúrópróba szerűen kajálgasson a suliknál reggel , délbe, este és meglátnám tartaná e a véleményét továbbra is! A malactartója garantáltan lelohadna!😁A szülőnek kell fizetés nem segély! Azokat a munkásokat sem értem meg akik 1500 lejért szó nélkül dolgoznak! Ha egységesen sztrájkolnak növelnék a fizetést!!! Mese,h kettő áll helyette a kapuban, lehet így van de azok a buszt várják, mivel kb ennyit kapnak havonta külföldön is csak euróban!!!😂

 • User
  Dátum: 2019. február 19., 19:46
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A gyerek, hogy eszik ha még kezet sem tud mosni előtte?! Sivárok a körülmények a sulikban! Nézzék meg,h amikor tejet, kiflit adtak milyen minőségű volt! Ha az adminisztrátorra bizzák az egészet sok vendéglői maradék előre nem a disznónak hanem a gyereknek fog kerülni! Jobb lenne ha a gyerekpénzen nem spórolnának, vagy ha mindenképp kaját akarnak adni adjanak ételjegyet amit kajára költhetnek!🥑🥝🍌🍎🍏