Felhívás!

Kisiklott egy vonat három kocsija Hunyad megyében

Kisiklott egy vonat három kocsija Hunyad megyében Románia

Kisiklott a Hunyad megyei Bajesd (Băieşti) település közelében egy vasúti szerelvény három vagonja. Egy személy megsérült.

Lucian Şova szállításügyi miniszter felszólította a Román Vasúti Nyomozó Ügynökséget (AGIFER), hogy mielőbb vizsgálja ki a vasárnapi baleset okait – közölte a szaktárca.

A baleset a Hunyad megyei Bajesdnél történt. A minisztérium honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Bukarest és Arad között közlekedő IR 1821-es számú, hat kocsiból álló szerelvény három vagonja siklott ki. A vonaton körülbelül 140 személy utazott, közülük hatvanan a kisiklott kocsikban ültek. Egyetlen személy sérült meg, az első vizsgálatok alapján kéztörést szenvedett. A sérültet kórházba szállították.

Lucian Şova az eset kapcsán ismét a romániai vasútházlózat felújítását sürgette. “Évente 320 kilométernyi vasúti sín megy tönkre, és csak 16 kilométernyit újítanak fel, mert csak ennyire telik a vállalatnak a költségvetési keretből” – tájékoztat a szállításügyi miniszter, leszögezve, hogy “minden civilizált ország befektet a vasúti szállításba”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.