Felhívás!

Kihívója akadt Barnának és Cioloșnak az USR PLUS elnöki tisztségéért

Kihívója akadt Barnának és Cioloșnak az USR PLUS elnöki tisztségéért Románia

Megpályázza az USR PLUS elnöki tisztségét Irineu Darău szenátor, akinek meggyőződése, hogy ha Dan Barna nyer az októberi tisztújító kongresszuson, akkor jelentősen csökkenek a párt esélyei a 2024-es választásokon.

Indulását az elnöki tisztségért a Facebook-oldalán jelentette be csütörtökön a politikus. Döntését azzal indokolta, hogy az USR PLUS “egyáltalán nincs jó helyzetben”.

Irineu Darău emlékeztetett, hogy néhány hónappal a kormányzás elkezdése után majdnem felére csökkent a párt támogatottsága a népszerűsége csúcsán mért adatokhoz képest. “Úgy gondolom, hogy friss levegőre van szükség ebben a pártban” – írta a szenátor.

Fennáll a veszély, hogy az USR PLUS a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNŢCD) sorsára jusson, véli a politikus, aki vitasorozatra hívta ki ellenjelöltjeit, Dan Barnát és Dacian Cioloşt.

“Szilárd meggyőződésem, hogy ha Dan Barna továbbra is az USR PLUS élén marad, s ezáltal a párt potenciális államfőjelöltje is lesz, akkor nagyon kevés esélyünk lesz 2024-ben. Dan Barnának egyetlen érve sincs arra, hogy irányításával fénykorát éli majd az USR PLUS” – fogalmazott bejegyzésében Irineu Darău.

Az USR PLUS október első hétvégéjén tartja tisztújító kongresszusát.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.