Két tucat migránst találtak egy teherautóban a magyar-román határon

Két tucat migránst találtak egy teherautóban a magyar-román határon Románia

Egy teherautó rakterébe rejtőzve próbált meg átjutni Magyarország területére 23 iraki és egy szír állampolgár, akiket a romániai határőrök tartóztattak fel csütörtökön.

Az Arad Területi Határrendészet arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy csütörtök reggel egy ötvenéves török sofőr által vezetett kamion érkezett a Nagylak-Csanádpalota határátkelőhöz. A sofőr által bemutatott dokumentumok értelmében a kamion ipari gépeket szállított Belgiumba.

Az aradi és temesvári határőrök azonban a raktér átvizsgálásakor az ipari gépek között tíz férfit, kilenc nőt és öt kiskorút találtak – közölte Filip Ionuţ Matei, az aradi határrendészet szóvivője.

A 24 személyt bekísérték a határrendőrség székhelyére, ahol megállapították, hogy 23 iraki és egy szíriai állampolgárról van szó, és korábban valamennyien menedékjogot kértek Romániában.

A sofőr ellen embercsempészet, míg a 24 idegen állampolgár ellen határsértésre tett kísérlet gyanúja miatt indult eljárás.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 7., 8:32
    ÉRTÉKELÉS: 24

    Hat ez nem csoda, hogy innen menni akartak,hiszen Romaniabol mindenki menekul aki csak tud.Meg a haboru elol menekulok is!Peldaul,Dragos Patraru (Starea Natiei,musor szerkesztoje) szerint meg a brassoi,Tractorul negyedben,az utlevel osztaly elott koszalo medve is utlevelert ment be a varosba,hogy emigralni tudjon ebbol az orszagbol,ahol mar nincsenek erdok!