Felhívás!

Kereskényi Gábor marad a polgármester Szatmárnémetiben, Pataki Csaba tovább vezeti Szatmár megyét

Kereskényi Gábor marad a polgármester Szatmárnémetiben, Pataki Csaba tovább vezeti Szatmár megyét Románia

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) részleges eredményei szerint Kereskényi Gábor, az RMDSZ jelöltje a szavazatok több mint 50 százalékával újabb mandátumot kapott Szatmárnémeti polgármestereként.

A szavaztok 98,6%-ának feldolgozása után (74 szavazókörzetből 73) Kereskényi toronymagasan vezet: a 35.755 érvényes szavazatból 18.519-et kapott meg, vagyis a voksok 51,79%-át.

Az USR PLUS jelöltje, Radu Panait 5955 szavazattal követte (16,65%), míg a PSD jelöltje, Dorel Coica 4474 voksot kapott (12,5%).

Szatmárnémetiben 36,82%-os volt az urnáknál való jelenlét a vasárnapi helyhatósági választásokon.

“Köszönöm a szatmáriaknak, akik rám adták voksukat, és ígérem, hogy nem fogok csalódást okozni nekik. Azoknak a szatmáriaknak is köszönöm, akik nem szavaztak meg, és akik el sem mentek szavazni, én megígérem, hogy továbbra is minden szatmári polgármestere leszek” – mondta az újraválasztott elöljáró.

Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke 2016-ban lett a város polgármestere. Korábban parlamenti képviselői, illetve alpolgármesteri tisztséget töltött be.

Az RMDSZ vezeti a megyei tanácsot a részleges eredmények szerint

Az RMDSZ vezeti a Szatmár megyei tanácsot a Központi Választási Iroda (BEC) által közzétett részleges eredmények szerint.

Az adatok 96%-os feldolgozottsága mellett az RMDSZ megyeitanács-elnök jelöltje, Pataki Csaba 50.212 szavazatot kapott, őt követi a liberális párti Adrian Cozma 34.981 szavazattal. További sorrend: Radu Roca (Szociáldemokrata Párt – PSD) – 17.896 szavazat, Mircea Ciocan (Mentsétek meg Romániát Szövetség – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja Szövetség – USR-PLUS) 6625 szavazat.

Megyei szinten az RMDSZ elnyerte többek között a szatmárnémeti és nagykárolyi polgármesteri tisztséget, míg a PSD képviselője megszerezte az avasfelsőfalui (Negreşti Oaş), a Pro Romániáé pedig a tasnádi (Tăşnad) polgármesteri széket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.