Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem Romániában született polgármestert választottak Temesváron

Nem Romániában született polgármestert választottak Temesváron Románia

Az éjszakai adatok alapján Temesváron az USR PLUS polgármesterjelöltje, Dominic Fritz a szavazatok 54,88%-át kapta meg, őt a PNL-s Nicolae Robu követi 34,10%-kal – derül ki az USR PLUS által végzett párhuzamos szavazatszámlálás eredményéből.

Hirdetés
Hirdetés

A Temes megyei tanács élére a jelek szerint a liberális párti Alin Nica (39%) kerül, a második helyre futott be az USR PLUS jelöltje, Cristian Moş 21 százalékkal. A jelenlegi megyei tanácselnök, a PSD-s Călin Dobra a szavazatok 18%-át kapta meg a párhuzamos szavazatszámlálás szerint.

Dominic Fritz vasárnap este a temesvári Győzelem téren összegyűlt többezres tömeg előtt azt mondta: európai közösséget szeretne kiépíteni Temesváron, amelyben mindenki megtalálja a maga helyét.

„Temesvár ma ismét történelmet ír, újabb forradalmat valósított meg. Ma Temesvár végleg lezárta a kommunizmus bukása óta tartó, 30 éves átmeneti időszakot. Számomra hihetetlen megtiszteltetés, hogy polgármesterré választottatok, engem, aki 2003-ban jött ide először, és egyetlen szót sem tudott románul. Történelmet írtatok azzal, hogy olyan polgármestert választottak Romániában, aki nem született Romániában” – mondta Dominic Fritz.

Nicolae Robu, Temesvár hivatalban levő polgármester vasárnap este elismerte vereségét Dominic Fritz-cel szemben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások