Felhívás!

Kelemen Hunor szerint Ceaușescu retorikáját vette át Ludovic Orban

Kelemen Hunor szerint Ceaușescu retorikáját vette át Ludovic Orban Románia

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szerint Nicolae Ceaușescu kommunista diktátor retorikáját vette át Ludovic Orban, a vezető kormánypárt elnöke, amikor a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Hargita megyei szervezetének vasárnapi küldöttgyűlésén azt fejtegette, hogy a beruházásokkal Székelyföld etnikai összetételét is jelentősen meg lehet változtatni.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a Maszol.ro portálnak reagált a parlament alsóházi elnöki tisztségét is betöltő Ludovic Orban kijelentéseire.

Kelemen Hunor szerint Ludovic Orban kijelentése azt jelzi, hogy a politikus nem tud szabadulni a ’70-es, ’80-as évekből megörökölt gondolkodásmódtól. “Azt mondani, hogy a gazdaságfejlesztésnek az etnikai arányok megváltoztatása a célja; hát Ceausescu is éppen ezt akarta az iparosítással” – nyilatkozta Kelemen Hunor.

A miniszterelnök-helyettesi tisztséget is betöltő Kelemen Hunor hozzátette: “Aki ilyen céllal akar befektetni, beruházni, az inkább messze kerülje el Székelyföldet”.

Az RMDSZ elnöke Ludovic Orbannak azt a kijelentését is kifogásolta, amely szerint Hargita megyét azért kerülték el a beruházások, mert az RMDSZ úgy vélte: “jobban kézben tudja tartani a választóit, ha azok függőségi helyzetben vannak”.

Kelemen Hunor kijelentette: Ludovic Orban úgy tett, “mintha most jött volna egy másik bolygóról, és ezzel elsősorban az erdélyi magyar választókat nézi le”. Megjegyezte: az RMDSZ azért tudja képviselni az erdélyi, székelyföldi magyarokat is, mert immár harminc éve folyamatosan megkapja ehhez a támogatást – jelentette ki a szövetség elnöke. Úgy vélte: Ludovic Orban “buta nyilatkozata” méltatlan egy pártelnökhöz, akinek ismernie kellene az ország minden régiója helyzetét.

Ludovic Orban vasárnap beruházásokat ígért Hargita megyének, és kijelentette: “ha a térséget sikerül a potenciáljának megfelelően fejleszteni, látni fogják, hogy az etnikai összetételt is jelentősen meg lehet változtatni (…). Ha itt termelő kapacitások alakulnak ki, és szükség lesz a munkaerőre, nyilvánvaló, hogy jönnek majd munkakeresők is”.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. augusztus 10., 0:26
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Munkakeresők fognak jönni?Honnan?India,Pakisztán,Afganisztán,Kurdisztán ?És akkor e-t-n-i-k-a-i alapon fogják alkalmazni a munkakeresőket?A szlogen az lesz hogy,”aici e Romania,vorbiti ,ganditi ,munciti si traiti romaneste…ugye ionopotchivanok presedinte bácsi meg mi orbanunk(sic!)Lajoska.Hunor megint megharapta az egyik újjàt a liberálisat,előtte a psd újját,azelőtt másikat ,mert ilyen ő ..
  …szókimondó.

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 10., 7:42
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A Ludovik -Lajcsi Orbán egy léhüttő. Amikor ,88 ban megjelent a Kézdivásárhelyi Szigetelő Gyárbant egy tehnikai analfabéta volt, bár műszaki egyetemet végzett! Persze akkor kezdő volt, de a jelleme is gyenge volt. Álltalában egy koszos, gyűrött kék köppenyben, a gyári büfében cigarettázott, feltűnen, hangosan röhögött.Azóta csak romlott az állaga. A szomorú az, hogy az apja székely volt. Apai nagymamája, amikor egy homoródmenti kisfalu unitárius templomában megkonfirmált arany pecsétgyűrűt vettunokájának., ami akkor óriási cikk volt, úgy a beszerzése mint a az ára.

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 10., 8:23
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ganyé alak az ORBÁN LUDOVIK, szegény székely nagymamája forog a sírjában. Sajnos igy van, ha egy székely ferfi román nőt vesz feleségül, az utána meghunnyászkodik, feladja vallását, anyanyelvét, a gyerekeit az ilyen asszony magyargyűlőlőnek neveli. Kitiltja a magyar szót a családjából. Az unokák már a magyargyűlőletben eminensek. Sajnos nagyon sok ilyen család van. Legalább tíz ilyen családot ismerek, Brassóban, ahol a Moldovából a gumisosonban bejött ,, fetita” ma nagy sovén madam.Fiuk, lányok gondoljátok meg kitvel házasodtok!!!!!!

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 10., 19:28
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A tál körül most olyanok is tolonganak, akik a cseresznye szárát és levelét, de a magját is megeszik, csak kedvére lehessenek eu félanalfabéta-intelligenciájú vezérkosainak.

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 10., 20:43
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Sajnos ha komolyan ellemezuk, akkor L.O. igaza van.
  31 evig a komoly befektetok elkerultek a terseget, a helyi “uzletemberek” a nyereseg jo reszet nem visszafektettek az uzletbe, hanem kulfoldi kirandulasokra, luxus autokra, hatalmas ingatlanikba fektettek, amik meg tobb penzt felemesztettek es nem hasznot termeltek. A fiataljaink lassan elvandorolgattak, nincs nagy kedvuk mar hazaterni es alacsony fizetesert dolgozni, megszoktak mar kint, sok ismerosomnek mar ott szuletett a gyerekuk, azok mar jobban beszelik a befogado orszag nyelvet mint a sajat anyanyelvuket, ok mar a masodgeneracios bevandorlok, ugyhogy L.O nem beszel felre.
  Ez egyszeru matematika, egyszer tonkretesszuk a terseget, majd kesobb benepesitsuk,