Felhívás!

Beruházásokkal módosítaná Székelyföld etnikai összetételét Ludovic Orban

Beruházásokkal módosítaná Székelyföld etnikai összetételét Ludovic Orban Románia

Beruházásokat ígért Hargita megyének Ludovic Orban, a vezető kormánypárt elnöke, aki szerint ezekkel a térség etnikai összetételét is jelentősen meg lehet változtatni – idézte a képviselőház elnöki tisztségét is betöltő politikust az Agerpres hírügynökség.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) élén újabb mandátumra pályázó Ludovic Orban vasárnap pártja Hargita és Kovászna megyei szervezetét látogatta meg.

A Hargita megyei szervezet tisztújításán megállapította: a megyét elkerülték a beruházások. Szerinte ez azzal is magyarázható, hogy a hatalom helyi megjelenítői nem akarták a fejlesztéseket. Az RMDSZ ugyanis “jobban kézben tudja tartani a választóit, ha azok függőségi helyzetben vannak”. Hozzátette: pártja “tanult, saját lábukon megálló románokat szeretne, akik megküzdenek a sikerükért”.

Ludovic Orban úgy vélte: mindennek az alapját a beruházások, és ezeken belül is az infrastrukturális beruházások jelentik. Szerinte a Hargita megyét is átszelő Marosvásárhely-Jászvásár autópálya megépítése lehet mindennek az alapja. Ez sokkal vonzóbbá teszi majd a térséget.

A politikus odafigyelést ígért annak érdekében, hogy minden letelepedni vágyó vállalatot Hargita megyébe irányítsanak. Kifejtette azt is, hogy “ha a térséget sikerül a potenciáljának megfelelően fejleszteni, látni fogják, hogy az etnikai összetételt is jelentősen meg lehet változtatni (…). Ha itt termelő kapacitások alakulnak ki, és szükség lesz a munkaerőre, nyilvánvaló, hogy jönnek majd munkakeresők is. (…) Arra is gondoltam: miért ne tehetnénk Csíkszeredába valamilyen hatóság vagy országos ügynökség székhelyét” – mondta a politikus.

Ludovic Orban korábban pártja Kovászna megyei szervezetét látogatta meg, ahol a magyar kormány által finanszírozott erdélyi gazdaságfejlesztő programról is nyilatkozott.

Kifejtette: ha nemzetbiztonsági kérdések merülnének fel a programmal kapcsolatban, azt az illetékes szervek jelezték volna neki. Hozzátette: ő mindig ahhoz ragaszkodott, hogy ne etnikai alapon osszák a támogatásokat.

Kérdésre válaszolva Ludovic Orban a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) olyan koalíciós partnernek mutatta be, amelyik általában betartja ígéreteit.

A PNL szeptember végén tartja tisztújító kongresszusát. A párt elnöki tisztségére Ludovic Orban, a parlament alsóházának elnöke, és Florin Cîțu miniszterelnök pályázik.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. augusztus 9., 10:44
  ÉRTÉKELÉS: 8

  O.V. a még megmaradt székelyföldi magyarságot szeretné megőrizni és megerősíteni az 1000 éves szülöföldjükön, O.L. pedig tovább szeretné etnikailag homogenizlni a 100 éve, a magyaroktól lopott Székelyföldnek a lakosságát.

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 9., 11:23
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Ebben jar az eszuk hogy mi innen tunjunk el! A cel nem a beruhazas az csak eszkoz ahogy nezem!Szegyelje magat ez a fel magyar! Koszi az ilyen gondolkodast europer mindenkepp!

  • User
   Dátum: 2021. augusztus 9., 18:50
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Hát persze hogy lesz beruházás…mondjuk gumiabroncs gyár ,cementgyár,tojásnyíró gyár , akármi csak keveset fizessenek és a hozzáadott érték minél kisebb legyen ,mert az nem baj csak lehessen minél kisebb fizetést adni és behozni embereket innen-onnan akikböl olyan jött-mentek lesznek.(Mint ő maga)