Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kelemen Hunor: nem fogjuk megszavazni a Fidesz Európai Néppártból való kizárását

Kelemen Hunor: nem fogjuk megszavazni a Fidesz Európai Néppártból való kizárását Románia

Az RMDSZ nem fog a Fidesz Európai Néppártból történő kizárására szavazni, amennyiben erre kerülne sor a párt politikai választmányának március 20-ára tervezett ülésén – közölte kedd este Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Kelemen a román közszolgálati televíziónak adott interjúban jelentette ki, hogy az általa vezetett alakulat nem fog a Fidesz kizárására szavazni.

Hirdetés
Hirdetés

„Nem szavazunk a kizárásra. Az Európai Néppártnak ez egy nagy veszteség lenne. A választási kampányban sok minden elhangzik, különféle hangsúlyokkal; ez hozzátartozik a választási kampányok logikájához. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen döntés rendkívül káros lenne az Európai Néppárt számára a választások után, amikor kialakul a többség. A Fidesz mandátumai nélkül megtörténhet, hogy az EPP nem szerzi meg a többséget. Mi nem fogjuk megszavazni ezt a kezdeményezést, és remélem, hogy március 20-áig – még van 15 napunk addig – tisztázódnak a dolgok és nem kerül sor a kezdeményezésről való szavazásra” – mondta az RMDSZ elnöke.

(Agerpes)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 6., 12:05
    ÉRTÉKELÉS: 18

    Ti nem fogjatok megszavazni, de az Europai Unio tobbi tagjai IGEN, meg fogjak szavazni. Egyebkent Orbant,a kabatja mar alig eri be. Ideje volna nagyobb oltonyt vasaroljon. Ebbol mar jol kihizott !!!