Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két magyar és egy román is van a világ leggazdagabb emberei között

Két magyar és egy román is van a világ leggazdagabb emberei között Gazdaság

A Forbes magazin kedden közzétett listája szerint már két magyar és egy román is van a világ dollár milliárdosainak listáján.

A magyarok közül Csányi Sándor 1,1 milliárd dolláros vagyonával az 1941. helyen áll, míg Mészáros Lőrinc egymilliárd dollárral a 2057. a listán. Romániából Ion Țiriac szerepel a listán, 1,2 milliárd dolláros vagyonával a 1818. helyen áll.

Hirdetés
Hirdetés

A Forbes szerint a világ leggazdagabb embere Jeff Bezos, az Amazon vezére 131 milliárd dollárral. A második Bill Gates, a Microsoft alapítója 96,5 milliárd dollárral, a harmadik pedig a sztárbefektető Warren Buffet, aki 82,5 milliárd dollár fölött rendelkezik.

Donald Trump elnök 51 hellyel lépett előre, de nem azért mert vagyona nőtt, hanem azért, mert másoké csökkent. Trumpnak változatlanul  3,1 milliárdja van, és ezzel a 715. a listán.

Jelenleg 2153 milliárdos van a világon, 55-el kevesebb, mint 2018-ban. Mióta a 2018-as listát publikálták 994 milliárdos lett szegényebb. A milliárdosok összvagyona 9,1 ezer milliárd dollárról 8,7 ezer milliárdra csökkent.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 6., 11:27
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Igen.Ez az a Meszaros Lorinc,akit Magyarorszagon ugy hivnak,” A nemzet gazszereloje”. Felcsuton pedig ugy becezik,”a felcsuti kisgomboc” ! Csanyi Sandor pedig nem mas mint az OTP-bank vezere.A magyar „Mugur Isarescu”. Mas magyar ,van-e a listan ? Talan olyan, aki becsulettel es munkaval kereste meg vagyonat ?! Nincs ! Hat ezt gondoltuk !

  • User
   Dátum: 2019. március 7., 10:16
   ÉRTÉKELÉS: -9

   Minek kell badarságokat írni,először utána kéne nézni a dolgoknak és utána leírni…van elég lehetőség,hogy elkerülhessük a ‘nem mindegy’ viccet.Vagyis Csányi Sándor az OTP tulajdonosa,Mugur Isarescu pedig a BNR elnöke! Vagyis nem az ‘abszolút mindegy’.Az egész hozzászólásból kisugárzik az irigység ,a rosszindulat,talán a többi milliárdos kőfejtéssel,csákánnyal a kezébe kereste a milliárdjait? Rockyfeller,Zugrosbácsi,George Soros és sokan mások.

 • User
  Dátum: 2019. március 7., 13:32
  ÉRTÉKELÉS: 7

  De igen. A tobbi „csakanyolassal” kereste a penzet. Peldaul a neten csakanyolo, adathalasz Zuckerberg. Ahogy elnezem oket a zs betu mindenikukben benne van. De kerdem en toled,hol irtam en ilyet,hogy a tobbi becsuletes munkabol jutott volna fol erre a listara?! Es ami Isarescut illeti, o valoban most meg csak az elnoke a BNR-nek, de majd ha sikerul neki eladni Romania aranykeszletet, amit mar atzsonglorkodott kulfoldre, akkor majd o is a tulajdonosa lessz ennek a banknak. Mar most ugy viselkedik mintha O volna a tulajdonosa. Na de van ezen a listan egy erdekes nevu no is:F.Bettencourt (olvasd Bettenkurt,mivel francia nev). Hogy ismet visszaterjunk a vicchez, errol nekem Guillam Apollinaire-Tizenegyezer vesszocsapas cimu regenyenek egyik noi foszereploje jut az eszembe, akit ugy hivtak, hogy Puncilline de Chegbecourt .

  • User
   Dátum: 2019. március 7., 15:05
   ÉRTÉKELÉS: 0

   De akkor miért kellett éppen Mészárost ,kilőni’. Meg Csányit.Jókor jártak jó helyen és cserép helyett a ‘szerencse’ pottyant a fejükre.És főleg spóroltak,de ezt inkább a politikusok állítják,például Gyurcsány a vaníliacukron spórolt 15 fillért!! anno.Vagy a ,család segítette ‘ ki őket…na indulok én is valahova vásárolni,ahol ,promóciós’/Veress Géza úgy írta ki valamikor románul Actiune ! az akármi legalább 1 banival,hogy nyereségben legyek.100000 év múlva én is milliárdos leszek!