Felhívás!

Kelemen Hunor: megtartható a csíksomlyói búcsú

Kelemen Hunor: megtartható a csíksomlyói búcsú Románia

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség kérésére, az RMDSZ közbenjárására jóváhagyták a a csíksomlyói búcsú megszervezését – jelentette be hétfőn Kelemen Hunor.

“Az RMDSZ közbenjárására jóváhagyták azt is, hogy a közegészségügyi szabályok betartásával – a maszk viselésével és távolságtartással – lehessen búcsút tartani ezalatt az időszak alatt. A csíksomlyói búcsú felekezeti hovatartozástól függetlenül fontos zarándoklata közösségünknek, a Kárpát-medencei magyarság egyik legjelentősebb keresztény eseménye. A világjárvány miatt tavaly sajnos csak tévékészüléken keresztül követhettük, idén viszont, ha kisebb létszámban is, de újra ott lehetünk a nyeregben” – nyilatkozta az RMDSZ közleménye szerint a szövetségi elnök.

Hozzátette: a csíkszeredai közösség húsvétkor is “példásan bizonyította”, hogy a közegészségügyi szabályok betartásával, fegyelmezetten tud részt venni az ételszentelésen.

“Én biztos vagyok abban, hogy ugyanez a fegyelmezettség fogja jellemezni mindazokat a zarándokokat, akik ellátogatnak idén a búcsúba”c- mondta Kelemen Hunor.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások