Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kelemen a schengeni csatlakozásról: az utolsó pillanatig harcolnunk kell

Kelemen a schengeni csatlakozásról: az utolsó pillanatig harcolnunk kell Románia

Románia készen áll a schengeni csatlakozásra, és az utolsó pillanatig harcolnia kell azért, hogy meggyőzze erről Hollandiát, amely még ellenzi az ország felvételét a belső határellenőrzés nélküli övezetbe – jelentette ki kedden Kelemen Hunor.

Az RMDSZ miniszterelnök-helyettese az Europa FM-nek nyilatkozva rámutatott, Romániának partnereket kell keresnie a Hollandia meggyőzésére irányuló erőfeszítésekben. Lehetséges partnerként Németországot és Franciaországot említette Kelemen, hangsúlyozva, hogy mind Emmanuel Macron francia elnök, mind Olaf Scholz német kancellár támogatásáról biztosította nemrég Romániát.

„A diplomácia működik, a külügyminiszter és a többi kolléga teszi a dolgát, de szükségünk van partnerekre, mert csak magunk nem biztos, hogy meg tudjuk győzni a hollandokat” – fogalmazott.

Az RMDSZ-elnök ismételten leszögezte, Románia teljesítette a csatlakozás technikai feltételeit, és készen áll arra, hogy jövő évtől része legyen a schengeni övezetnek.

Kelemen Hunor hozzátette, az euroszkepticizmus növekedésének fékezése érdekében is szükség lenne most egy „sikertörténetre”. „Rendszeresen követem az Eurobarométer-felméréseket, amelyek azt mutatják, hogy növekvőben van az euroszkepticizmus szinte valamennyi tagállamban, de ebben a térségben különösen. Nem szeretném, hogy Románia legyen a leginkább euroszkeptikus ország” – mondta. 

forrás: Agerpres

fotó: Kelemen Hunor/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások