Hirdetés
Hirdetés

Kártalanítaniuk kell ügyfeleiket az energiaszolgáltatóknak, ha nem olvassák le időben az órákat

Kártalanítaniuk kell ügyfeleiket az energiaszolgáltatóknak, ha nem olvassák le időben az órákat Románia

Száz lejes kártalanítást fizetnek majd a fogyasztóknak azok az energiaszolgáltatók, amelyek nem olvassák le a törvényben előírt időközönként a gáz- és a villanyórát – jelentette be szerda este az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) alelnöke.

Hirdetés
Hirdetés

A Digi24 televíziónak nyilatkozva Nagy-Bege Zoltán emlékeztetett arra, hogy a gázórákat háromhavonta, a villanyórákat félévente kötelesek leolvasni a szolgáltatók. Mivel ennek elmulasztását a törvény csak enyhe bírsággal sújtja, az ANRE módosítana a gáz- és a villanyszolgáltatás szabályozásán.

A közvitára bocsátott módosítások lényege, hogy automatikusan 100 lejes kártalanítást fizet a szolgáltató annak a fogyasztónak, akinek nem olvasta le határidőre a fogyasztásmérőjét. “Mi 100 lejes kártalanítást javasoltunk. Ha elmulasztják egymillió fogyasztásmérő leolvasását, ez 100 millió lejt jelent. Gondolom, ez jobb belátásra téríti a szolgáltatókat” – jelentette ki Nagy-Bege Zoltán.

Az ANRE alelnöke hozzátette, hogy a törvény szerint a fogyasztóknak joguk van havonta leolvasni a fogyasztásmérőjüket és elküldeni a számláló adatait a szolgáltatónak, amelyek ezek alapján kötelesek kiállítani a számlát.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. szeptember 16., 14:22
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Azt szeretnèm kèrdezni hogy hovà lehet jelenteni a fogyaztàst . A gàz oràt lehet jelenten de a vilanyoràt nem mert nem mūködik a robot . Azzal kifizetnek hogy ott van a robot de sajnos csak disznek van !!

  • User
   Dátum: 2021. szeptember 16., 17:13
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Regisztrálni kell egy online fiókot és akár asztali gépről, laptopról, telefon és tabletről pedig alkalmazással lehet beküldeni az óra állást.

  • User
   Dátum: 2021. szeptember 16., 19:01
   ÉRTÉKELÉS: -5

   Kérdezte hova lehet jelenteni mert telefonon nem működik és írtam a netes megoldást. Netje biztosan van, mert kellett ahhoz, hogy ide írjon. Ha megírta volna melyik szolgáltató, akkor pontosabban is leirom, hogy mit kell tenni. Electrica esetében myelectrica.ro és kell egy számla, mert a regisztrációhoz szükség lesz néhány adatra róla.

 • User
  Dátum: 2021. szeptember 16., 19:17
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Igen nem olvasták le miközben mi fizetünk minden hónapban amit ők ki számláztak.egy év múlva meg kaptuk szinte négyezer lejes számlát.

 • User
  Dátum: 2021. szeptember 16., 21:59
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Van egy telefonszám ami az önolvasást jegyzi, van adva kb tíz napos keret amikor lehet hívni, be kell ütni a kért adatokat, és ennyi.Nem foglalt soha, könnyen kezelhető, ( Electricanál mondom).telefonszám megtalálható a számlán, a Kód is amit be kell ütni ( Cod ATM), a szám 0800 8000 48, a periódust is írja a számlán.